Balkon stort in tijdens herdenkingsmars voor slachtoffers ingestorte gebouwen Marseille

Inwoners van Marseille hielden vandaag een herdenkingsmars voor de slachtoffers van de ingestorte gebouwen eerder deze week.
AP Inwoners van Marseille hielden vandaag een herdenkingsmars voor de slachtoffers van de ingestorte gebouwen eerder deze week.
In de Zuid-Franse stad Marseille zijn drie mensen lichtgewond geraakt nadat een deel van een balkon instortte. Opmerkelijk: het incident gebeurde toen de herdenkingsmars voorbijkwam voor de slachtoffers van de ingestorte gebouwen eerder deze week. 

Een vrouw en een kind sloegen de herdenkingsmars gade toen het balkon waarop ze stonden het begaf. Ze kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Ook een voorbijganger blesseerde zich. De brandweer besloot daarop twee gebouwen te evacueren.

Duizenden mensen stapten vandaag in Marseille mee in een herdenkingsmars. Maandag stortten in de havenstad twee gebouwen in. Daarbij kwamen acht mensen om het leven. Eerder had de brandweer al gemeld dat de reddingsoperaties afgerond zijn en dat er zekerheid bestaat dat er geen slachtoffers meer onder het puin liggen. De oorzaak van het drama wordt nog onderzocht.

Politie bij de rampplek waarbij maandag acht mensen om het leven kwamen.
EPA Politie bij de rampplek waarbij maandag acht mensen om het leven kwamen.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc LInden

  waar is de Europese hulp voor Italië en nu Frankrijk?? we sluizen miljoenen euro's naar landen waar we niets met te maken hebben en dat geld verdwijnt naar waar of komt terug naar wie? Maar in Europa moeten we niet helpen... geen consensus wie deel van de opbrengst krijgt

 • cecil atherton

  Het was dan ook een balkon voor max. 3 mensen uit de jaren 70. Omgerekend naar 2018 max. 1,18 personen.

 • Jean De Grande

  Blijkbaar is heel Frankrijk aan het instorten. Waarschijnlijk gevolg van decennia links beleid .

 • Jack Dereder

  Mark , kunnen domme opmerking niet beperkt worden tot de familie kring als mensen toch commentaar willen leveren?

 • Alasan San

  Hoe ironisch.