Balkon disco in Gwangju stort in, 2 doden en meerdere sporters gewond

De hoger gelegen dansvloer van de discotheek in Gwangju stortte in.
AP De hoger gelegen dansvloer van de discotheek in Gwangju stortte in.
In een nachtclub in het Zuid-Koreaanse Gwangju zijn twee Zuid-Koreanen omgekomen toen een balkon instortte. Minstens elf mensen raakten gewond, onder wie ook negen atleten die aan het WK zwemmen deelnemen. Een van de gewonden is de Nederlandse waterpoloster Maud Megens.

Rond 2 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) stortte een hoger gelegen dansvloer in in de drukbezochte discotheek, vlak bij het atletendorp. De Zuid-Koreaanse autoriteiten vermoeden dat het balkon het begaf onder te veel gewicht, meldt het nieuwsagentschap Yonhap.

Twee Zuid-Koreanen kwamen om het leven. Minstens elf mensen raakten gewond, onder wie ook negen atleten die aan het WK zwemmen deelnemen. Bij de atleten zou het gaan om vier Amerikanen, twee Nieuw-Zeelanders, een Nederlander, een Italiaan en een Braziliaan. 
Behalve die laatste allemaal waterpolospelers, melden lokale media.

We waren gewoon aan het dansen en het volgende moment vielen we vijf tot zes meter naar beneden

Matt Small, aanvoerder Nieuw-Zeelands waterpoloteam

De atleten zouden niet ernstig gewond zijn. Volgens de NOS is een van de gewonden waterpoloster Maud Megens. Zij heeft een snee in haar hand opgelopen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, aldus de omroep op basis van de KNZB.

De aanvoerder van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam Matt Small was een van de mensen die op de dansvloer stonden. “We waren gewoon aan het dansen en het volgende moment vielen we vijf tot zes meter naar beneden en iedereen begon vervolgens de club uit te rennen”, zegt hij tegen persbureau Reuters. “We vielen boven op de hoofden van andere mensen die onder ons stonden.”

Waterpoloster Maud Megens
Photo News Waterpoloster Maud Megens

De internationale zwemfederatie FINA bevestigt dat een incident heeft plaatsgevonden in een complex naast het atletendorp en volgt de situatie nauwgezet. “FINA betreurt de situatie ten zeerste en doet haar beste wensen toekomen aan alle slachtoffers van dit ongeval”, aldus de zwemfederatie in een verklaring. Daar waar nodig zal assistentie en zorg worden verleend.

AP
AP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.