Baby zes keer tot bloedens toe gebeten in crèche

De vijftien maanden jonge Lilly had bijtwonden op haar arm, rug en bovenbeen.
De vijftien maanden jonge Lilly had bijtwonden op haar arm, rug en bovenbeen.

De ouders van Lilly Herschfield konden hun ogen niet geloven toen ze thuiskwamen van de crèche en merkten dat hun vijftien maanden jonge baby liefst zes keer was gebeten in de kinderopvang. Het kind was zo toegetakeld op haar bovenarm, rug en bovenbeen door een ander kind in de crèche dat ze bloedde, maar het personeel in de kinderopvang had niets gemerkt. De woedende ouders uit de Australische stad Townsville (Queensland) hebben nu een klacht ingediend bij de politie.

Ontslag
Het incident bleef niet zonder gevolg. Uit een rapport blijkt dat één van de twee personeelsleden die verantwoordelijk was voor de speelruimte waar Lilly was, even vertrokken was. De andere opzichter was een paar minuten in een andere kamer om een pamper te verversen. Het eerste personeelslid werd ondertussen ontslagen. De veiligheidsvoorschriften werden voor de andere personeelsleden nog eens duidelijk op een rijtje gezet.

Ziek
De ouders, die de verwondingen pas merkten toen ze thuis de kleren van hun baby uittrokken, voelen zich verraden. "Hoe kan ze nu zes keer gebeten worden zonder dat iemand iets merkt?" fulmineert de furieuze vader. "Ik verwacht dat mijn dochtertje thuiskomt onder de verf van het spelen of met een glimlach, maar toch niet met bijtwonden over haar hele lichaam. Ik wil hiermee naar buiten komen om de andere ouders met kindjes in die crèche te waarschuwen. Dit is echt om ziek van te worden." (hlnsydney/kh)