Baby’s geboren zonder armen of handen in Frankrijk: Belgische mama getuigt over haar eigen dochter

VTM NIEUWS
In verschillende Franse dorpen zijn de afgelopen jaren tientallen kinderen misvormd ter wereld gekomen. Ook de dochter van de Belgische dokter Isabelle Taymans werd in 2012 zonder linkervoorarm geboren. Toen er later nog dergelijke gevallen in haar dorp opdoken, alarmeerde ze de overheid.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik heb met kinderartsen en gynaecologen gesproken. Ik heb evenveel mogelijke oorzaken gekregen als ik gesprekken heb gehad met de artsen, dus ik kreeg geen antwoord”, aldus Isabelle. Tot nu toe is nog altijd niet duidelijk wat er aan de hand is. Er zijn intussen in drie verschillende regio’s gevallen opgedoken, maar niemand kent de oorzaak voorlopig.

In totaal gaat het om 18 baby’s die tussen 2000 en 2014 geborgen zijn zonder armen of handjes. Zeven gevallen raakten eerder al bekend, maar nu blijkt dat mogelijk nog elf andere zuigelingen met dezelfde misvormingen ter wereld kwamen. Een verklaring voor het hoge aantal misvorming is er voorlopig niet.

De autoriteiten en medische wereld staan voorlopig voor een raadsel. De overheid heeft nu naar alle betrokken families een vragenlijst gestuurd. Of ze recent geschilderd hadden, bepaalde geneesmiddelen namen. Binnen drie maanden zou er meer duidelijkheid moeten zijn over het onderzoek. 
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nathalie Geyskens

  Lijkt idd sterk op Softenon verhaal. Meerdere mensen in zelfde regio, dus mogelijk voorgeschreven door gynaecologen van hetzelfde ziekenhuis?

 • JAN krommentak

  Hier was al ooit eens een reportage over en dit ging toen ook over pesticiden die gebruikt worden in de landbouw en de gezondheidsproblemen bij sommige boeren maar de regering vind dit vergif nog steeds geen probleem voor de volksgezondheid wellicht is deze reportage terug te vinden op het web

 • DIRK VAN DESSEL

  Zonder kop had ongetwijfeld nog veel erger geweest...

 • Eric Vanovermeire

  Ik zal er maar vanuit gaan dat de optie 'dezelfde papa' onderzocht is ?

 • Guy Bevers

  Waarschijnlijk gebieden met genetisch gemanipuleerde gewassen .