Baby poseert met spiraaltje dat zwangerschap moest voorkomen

De baby in het ziekenhuis van Hai Phong, met spriraaltje in zijn hand.
Facebook Hai Phong International Hospital De baby in het ziekenhuis van Hai Phong, met spriraaltje in zijn hand.
Het internationale ziekenhuis in de Vietnamese miljoenenstad Hai Phong is viraal gegaan met enkele ontroerende foto’s van een baby met een spiraaltje in zijn hand. In plaats van een zwangerschap te voorkomen, kwam het kleinood bijna tegelijkertijd met het jongetje ter wereld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ziekenhuis in de stad in het noorden van Vietnam zette enkele foto’s van het kind afgelopen dinsdag op Facebook


Naar verluidt kreeg de baby het spiraaltje te pakken nadat hij en het ding op dinsdagochtend bijna tegelijkertijd het licht zagen. Arts Tran Viet Phuong maakte er wat foto’s van. “Na de bevalling hield hij het spiraaltje vast. Ik vond het een mooi beeld en schoot wat plaatjes. Ik had nooit gedacht dat de foto’s zoveel aandacht zouden krijgen.” Het Facebookbericht van het ziekenhuis werd inmiddels duizenden keren gedeeld en geliket. 

De 34-jarige moeder - ze had al twee kinderen - had het spiraaltje twee jaar geleden laten inbrengen in haar baarmoeder. Mogelijk verschoof het in de periode erna. Het jongetje kwam gezond ter wereld met een gewicht van 3,18 kilogram. 

Als het goed werkt, voorkomt het spiraaltje dat de zaadcel het eitje bevrucht door het afgeven van koper (het maakt het zaad van de man inactief) of hormonen (het maakt de baarmoedermond dikker en daarmee lastiger voor het zaad er doorheen te komen) af te geven. Door het afgeven van hormonen wordt het voor de bevruchte eicel ook moeilijker zich te nestelen in de baarmoeder. 

Facebook Hai Phong International Hospital

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat zoiets als dit voorkomt en het nieuws haalt. Medio 2017 werd de Amerikaanse Lucy Hellein moeder van baby Dexter Tyler ondanks dat ze een spiraaltje gebruikte om zwangerschap te voorkomen. Een foto van kleine Dexter met in zijn handje de spiraal die zijn geboorte had moeten voorkomen, ging daarna viraal op social media. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Theo Van Hoof

  Hoeveel kinderen worden er geboren ondanks inname van de pil Carl Vangenechten? Ik ken er zo wel enkele. Ik kan je verzekeren dat ze, ondanks ze niet gepland waren, met evenveel liefde worden omringd als de andere kinderen. Het is niet omdat je geen kinderen meer plant dat een extra kind daarom ongewenst is. Wat is het beste? Een gezin met een beperkt aantal kinderen of een groot gezin met kinderen waarvoor niet gezorgd wordt?

 • Meurice Jessica

  Denk dat het niet mogelijk is want heb een vriendin die ook zwanger geworden is ondanks ze een spiraal had maar de spiraal heeft het hartje doorboord waardoor ze het verloren is hoe is het dan mogelijk als het spiraal er nog in zit het kind toch het levens licht ziet is mij een raadsel maar toch proficiat

 • Christophe Loix

  Normaal moet zo'n spiraaltje onmiddelijk verwijderd worden bij het vaststellen van een zwangerschap indien mogelijk, voor de veiligheid van de foetus. Als het een met hormonen is, lijkt me reden te meer het zo vlug mogelijk uit de buurt van een ontwikkelende foetus weg te halen.

 • Carl Vangenechten

  Als de baby later de foto zal begrijpen zal hij beseffen hoe zeer hij welkom was op deze wereld.

 • Martine Depasse

  ik geloof dat eigenlijk niet - dat zou willen zeggen dat dat spiraaltje mee in de vruchtzak gezeten moest hebben, niet?