Baby poseert met spiraaltje dat zwangerschap moest voorkomen

De baby in het ziekenhuis van Hai Phong, met spriraaltje in zijn hand.
Facebook Hai Phong International Hospital De baby in het ziekenhuis van Hai Phong, met spriraaltje in zijn hand.
Het internationale ziekenhuis in de Vietnamese miljoenenstad Hai Phong is viraal gegaan met enkele ontroerende foto’s van een baby met een spiraaltje in zijn hand. In plaats van een zwangerschap te voorkomen, kwam het kleinood bijna tegelijkertijd met het jongetje ter wereld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ziekenhuis in de stad in het noorden van Vietnam zette enkele foto’s van het kind afgelopen dinsdag op Facebook


Naar verluidt kreeg de baby het spiraaltje te pakken nadat hij en het ding op dinsdagochtend bijna tegelijkertijd het licht zagen. Arts Tran Viet Phuong maakte er wat foto’s van. “Na de bevalling hield hij het spiraaltje vast. Ik vond het een mooi beeld en schoot wat plaatjes. Ik had nooit gedacht dat de foto’s zoveel aandacht zouden krijgen.” Het Facebookbericht van het ziekenhuis werd inmiddels duizenden keren gedeeld en geliket. 

De 34-jarige moeder - ze had al twee kinderen - had het spiraaltje twee jaar geleden laten inbrengen in haar baarmoeder. Mogelijk verschoof het in de periode erna. Het jongetje kwam gezond ter wereld met een gewicht van 3,18 kilogram. 

Als het goed werkt, voorkomt het spiraaltje dat de zaadcel het eitje bevrucht door het afgeven van koper (het maakt het zaad van de man inactief) of hormonen (het maakt de baarmoedermond dikker en daarmee lastiger voor het zaad er doorheen te komen) af te geven. Door het afgeven van hormonen wordt het voor de bevruchte eicel ook moeilijker zich te nestelen in de baarmoeder. 

Facebook Hai Phong International Hospital

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat zoiets als dit voorkomt en het nieuws haalt. Medio 2017 werd de Amerikaanse Lucy Hellein moeder van baby Dexter Tyler ondanks dat ze een spiraaltje gebruikte om zwangerschap te voorkomen. Een foto van kleine Dexter met in zijn handje de spiraal die zijn geboorte had moeten voorkomen, ging daarna viraal op social media. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.