Baby overleden na gebruik van insecticide in Canada

De kinderen werden in een van deze appartementen vergiftigd.
Google Earth De kinderen werden in een van deze appartementen vergiftigd.
In Canada is een baby van acht maanden overleden als gevolg van een verkeerd gebruik van insecticide. Vier broertjes en zusjes verkeren nog in levensgevaar. Dat meldt de Canadese politie.

De hulpdiensten kregen zondag een dringende oproep binnen wegens een geval van vergiftiging in een woning in Fort McMurray, in de Canadese deelstaat Alberta. Het huis werd bewoond door negen personen. Vijf kinderen werden geëvacueerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Ze moesten overgeven en kampten met diarree. De baby overleed kort na zijn overbrenging. De vier andere kinderen, tussen de 2 en 7 jaar oud, verkeren in kritieke toestand. Twee van hen werden met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Edmonton.

Volgens een van de familieleden zou de moeder van de kinderen onlangs een uit Pakistan meegebracht insecticide hebben gebruikt in de woning in een poging om er vlooien mee te verdelgen, zonder er echter bij stil te staan dat het product mogelijk giftig was. Het product, op basis van fosfine, wordt normaal gezien gebruikt in de landbouw. Het is niet duidelijk om welk bestrijdingsmiddel het precies gaat.