Baby die ter wereld kwam in bakkerij nadat mama hartstilstand kreeg, is overleden

De vrouw die in de bakkerij een keizersnede had ondergaan, was eerder al overleden.
ANP De vrouw die in de bakkerij een keizersnede had ondergaan, was eerder al overleden.
De baby die vorige week maandag na een spoedbevalling werd geboren in een bakkerij in het Nederlandse Hulst, is overleden. Dat blijkt uit overlijdensadvertenties in de krant PZC. Het kindje was ter wereld gekomen nadat zijn moeder in de winkel een hartstilstand had gekregen. 

Het kindje werd met een spoedkeizersnede ter wereld gebracht nadat de moeder in de winkel een hartstilstand had gekregen. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd en net als de baby in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis afgevoerd. 

De vrouw overleed afgelopen woensdag, de toestand van het kindje was toen nog zorgwekkend. De bakkerij, waar de vrouw werkzaam was, werd na het incident gesloten. Eén van de rouwadvertenties is geplaatst door medewerkers van de bakkerij in Hulst.

Diepe rouw

,,Heel Hulst is in diepe rouw'', zei burgemeester Jan-Frans Mulder na het overlijden van de moeder. ,,Het is een persoonlijk drama, iedereen in Hulst leefde en leeft intens mee met de familie. De medewerkers van de hulpdiensten hebben enorm hun best gedaan en heel goed werk verricht; ook voor hen is dit vreselijk ingrijpend.'' De burgemeester roept iedereen op, de familie vooral rust te gunnen in deze trieste periode.

Een kennis van de familie meldde eerder aan RTL Nieuws dat er intens verdriet is. ,,We kunnen het nog niet bevatten. Het was de laatste dag voor haar zwangerschapsverlof. Het is verschrikkelijk, zo'n groot verdriet.''
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vita Brunetti

  Héél véél sterkte aan de familie ⚘

 • Conny Verhaest

  Heel veel sterkte aan de familie s dat ze in vrede mogen rusten

 • marie-claire de bosscher

  wat erg, heel veel sterkte gewenst...

 • sandra segers

  Rust zacht ✝ Toch een lichtpuntje dat het terug bij mama is :-)

 • Johan Van lieshout

  Veel sterkte aan de familie !!!