Babbelende leerlingen de mond gesnoerd met plakband: docent terecht ontslagen volgens rechter

Archiefbeeld ter illustratie
Shutterstock Archiefbeeld ter illustratie
Een onderwijsinstelling uit het Nederlandse Alkmaar heeft terecht een docent ontslagen nadat hij onder meer een stuk plakband op de monden van twee babbelende leerlingen plakte, zo oordeelt de rechter. Het ontslag volgde op een reeks incidenten met de leerkracht. 

Liefst veertien jaar was de docent actief op de school in het voortgezet onderwijs. Toch rommelde het al langer en volgde het ontslag nadat zich meerdere problemen voordeden. In 2014 voerde de school al gesprekken met hem, vanwege zijn gebrek aan pedagogische vaardigheden. 

Een jaar later plakte hij plakband op de monden van twee leerlingen omdat zij niet stil waren. Het resulteerde in een overplaatsing naar een andere school. Ook daar ging het mis. Hij sneed de stekker van een printer los, nadat een leerling niet naar hem luisterde. De leerling raakte zelfs gewond bij dit incident.

Druppel

Zijn uiteindelijke ontslag kwam nadat hij niet mee wilde werken aan een beoordeling over zijn geschiktheid als docent. Het bleek eind 2016 de druppel voor de school. Onterecht, meende de docent zelf en vocht zijn ontslag aan bij de rechter. 

De rechter oordeelde in het voordeel van de onderwijsinstelling, maar de man ging in hoger beroep. Ook deze uitspraak viel in het nadeel van de docent uit. De Centrale Raad van Beroep stelt dat de school de man mocht ontslaan en dat er geen aanvullende vergoeding betaald hoeft te worden. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danielle Scherrens

  Dat hij maar eens een cursus zelfbeheersing gaat volgen. Aan zijn agressie werkt

 • Bert Kindt

  Op de dag van vandaag mogen de leerkrachten het hebben hoor. In heb zelf vroeger ook veel het bloed onder de nagels gehaald bij leerkrachten Respect

 • Georges Quintelier

  Leerkrachten mogen niks meer hé....leerlingen zijn baas...een hun ouders...kassa kassa is het enige dat telt..

 • Jan Verstrepen

  In onze tijd kreeg je een lap tegen je oren of een flinke tip van de lat of in de kelder, en niemand is er slechter van geworden, nu gaan ze er gangsters van gaan maken zonder respect voor om het even wat.

 • manfred von richthofen

  dat krijg je nu met die lakse houding van de overheid...iemand die zijn taak serieus neemt en de leerlingen discipline wil bijbrengen en eist dat ze respect tonen en luisteren (wat normaal is), die worden gestraft...en dan klagen dat de maatschappij geen normen meer kent en iedereen maar doet wat hij wilt zonder respect voor anderen te tonen.....de wereld op zijn kop heet dat dan