Baasje ontvangt ijskoud briefje: “Ik heb uw hond gedood”

Baasje Chad Stricker met Nymeria. Het teefje is doodgeschoten, zo werd gemeld in een anoniem briefje.
Facebook Chad Stricker Baasje Chad Stricker met Nymeria. Het teefje is doodgeschoten, zo werd gemeld in een anoniem briefje.
Een anoniem briefje heeft de zoektocht naar een vermiste hond in de Amerikaanse staat Mississippi abrupt doen eindigen. Baasje Chad Stricker zocht al zes dagen naar zijn hond tot hij uit de brievenbus een plastic zak met daarin de halsband van zijn teefje Nymeria haalde. Het bijhorende getikt blaadje deed zijn maag omdraaien...

Het spijt mij u mee te moeten delen dat ik zaterdagavond uw hond heb doodgeschoten”, stond er ijskoud. “Het dier wroette door mijn afval. Het heeft niet afgezien en ik vond er geen genoegen in het te doden. Zoals de wetgeving in onze county (bestuurlijk gebied, red.) het voorschrijft, moeten honden steeds aan de leiband. U moet zich daar aan houden, zodat ik geen andere huisdieren van u moet doden,” (vrij vertaald), aldus de anonieme briefschrijver.

Nymeria, een tien maanden oude wolfshond, dolde op vrijdagnacht zes december met haar oudere broertje Ghost door het omvangrijke domein van Stricker. Die vond de volgende ochtend enkel de reu terug, van Nymeria ontbrak elk spoor. De man uit het landelijke Ozona contacteerde meteen enkele buren, ging met de auto op zoek en maakte de vermissing kenbaar op sociale media. Hij trommelde vrienden en familie op en hield tevergeefs een zoektocht. Stricker, zijn vriendin en zijn kinderen stelden hun hoop in de halsband van Nymeria. Op een bijhorend plastic kaartje met foto stond het thuisadres, het telefoonnummer en zelfs een beschrijving van het karakter opgeschreven. Het mocht niet baten. Het baasje ontving zes dagen later de halsband en het briefje.

De diepbedroefde man kon het maar niet geloven en richtte zich in een open brief op Facebook tot “de lafaard” die zijn hond doodschoot. Het bericht gaat viraal.

“Eén verdomd telefoontje”

“Eerst en vooral, ik en al die andere vrijwilligers hebben hun tijd verloren door te zoeken naar mijn hondje, terwijl het al dood was. Ten tweede: je gaf me geen enkele kans om iets aan het probleem te doen. Je kon me gewoon even bellen en zeggen dat mijn hond door jouw afval ploeterde. Nymeria was blijkbaar minder waard dan afval of één verdomd telefoontje. Ik kan amper vatten dat iemand als jij zo dicht bij me woont en tot zoiets in staat is”, luidt het nog.

Stricker verlangt van de briefschrijver nog een tweede brief met daarop de locatie waar zijn hond is begraven. Het baasje wil zijn viervoeter een gepaste uitvaart geven. Tot nu toe is dit niet gebeurd.

Het baasje komt niet in aanmerking voor een eventuele schadevergoeding. De plaatselijke sheriff kon niet veel anders dan meedelen dat de hond zich op een privéterrein bevond en in zulke gevallen de eigenaar in zijn recht staat. “Als mijn hond een chihuahua was, kreeg die dan kogels?”, vraagt Stricker zich af aan de lokale krant Sun Herald. De man liet nog optekenen dat Nymeria’s broertje Ghost nog steeds op de uitkijk staat en tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn zus. Stricker heeft hem Nymeria’s halsband omgedaan zodat Ghost nog even haar geur kan ruiken. 

Nymeria dolt met haar broer Ghost.
Facebook Chad Stricker Nymeria dolt met haar broer Ghost.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Moser

  Das juist, omdat het mag van de wet moet je het ook vooral doen. Hij weet definitief dat er mensen zijn die daar terecht helemaal anders over denken anders zou hij niet anoniem blijven. Common sense is altijd ver zoek bij vele amerikanen. Hij zou zichzelf eens in de plaats van die hond moeten stellen, ook schieten dan maar want het mag hé.

 • johanneke li

  Een wolfshond? Lijkt me mogelijk dat de schutter op het zicht dacht een wolf voor zich te hebben en heeft geschoten uit veiligheid, en pas later De halsband zag dat het een tamme wolfshond betrof. Met vuurwapens is het eenvoudig he, eerst schieten en daarna pas zich vragen stellen... het domein van de eigenaar lijkt alvast onafgebakend te zijn dat zijn hond er makkelijk af kan, dan is het onverantwoord van hem ze los te laten lopen zonder toezicht. Honden gaan nu eenmaal op verkenning.

 • Ludwig Vanden Boer

  Waarom iemand die geen wetsovertreding doet afschilderen als een dader en deze de zijn hond niet bijhield als slachtoffer?

 • Gino De Neef

  Mijnheer Verleyen, u woont hier niet en hebt geen recht van spreken. Die man heeft de wet aan zijn recht als hij die hond op zijn eigendom doodschiet.

 • alain schils

  De eigenaar van het afval staat in zijn recht volgens de lokale wetgeving. De baas van het hondje moet ervoor zorgen dat zijn hond niet kan ontsnappen. Stel dat dat beest een kindje zou verminken of in het ergste geval zou doden. Gaat die eigenaar dan ook nog zijn beklag maken op de social media ? Ik beweer niet dat je de hond daarvoor moet afknallen maar er is misschien erger voorkomen.