B&B van Vlamingen Ann en Gerrit vernield door bosbrand: "Jaren aan gewerkt"

Monchique, waar de B&B van Ann en Gerrit ligt, werd zwaar getroffen door bosbranden.
EPA, VTM Nieuws Monchique, waar de B&B van Ann en Gerrit ligt, werd zwaar getroffen door bosbranden.
De bosbranden in Portugal hebben al heel wat schade aangericht. Zo is de B&B van Vlamingen Ann en Gerrit Wouters grotendeels vernield. "We hebben er jaren aan gewerkt, eigenlijk begon alles net goed te lopen", klinkt het aangeslagen. 

“Toen we hier aankwamen, waren de mensen van de civiele bescherming nog de laatste delen aan het nablussen”, vertelt Gerrit aan VTM NIEUWS. “Ongeveer de helft van ons huis zijn we kwijtgespeeld, drie kamers zijn totaal verloren."

We zagen Ann en Gerrit Wouters vorige week nog trots hun B&B tonen in 'Met Vier in Bed'. Twee jaar geleden kochten ze de oude boerderij.

“We hebben daar jaren aan gewerkt en eigenlijk begon alles net nu goed te lopen. De schade is aanzienlijk, tot in de tienduizenden euro's. Het is niet dat wij geen verzekering hebben, maar de verzekering was eigenlijk te laag. We zullen zien in hoeverre dat opgelost geraakt."

EPA

De brand brak vrijdag uit in bergachtig gebied in de buurt van Monchique aan de noordkant van de bij toeristen populaire Algarve. Ruim 1100 brandweerlieden bestrijden de brand. 

Door de bosbrand zijn ongeveer 25 mensen gewond geraakt. De Portugese krant Diario de Noticias meldde dat een van de gewonden er slecht aan toe is.

Op veel plaatsen in Portugal zijn de afgelopen dagen temperaturen van 44 tot 47 graden gemeten. Voor de komende dagen zijn lagere temperaturen voorspeld.

EPA
REUTERS
REUTERS52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an Vanautgaerden

  Wat erg voor hen zeg

 • Ria Van Looy

  deze mensen hebben hard gewerkt om hun droom te realiseren, bewonder hun moed , velen hebben dezelfde droom maar durven de stap niet zetten en hopelijk vinden deze mensen nog een sprankje hoop om door te zetten en deze "sjit" op te ruimen . Branden komen nu eenmaal voor , ook tussen de beton !!Je moet nu eenmaal het geluk ook aan je kant hebben in het leven !Veel sterkte Ann en Gerrit …..ga er een tweede keer voor !!!!

 • Hilde Eykens

  Je leven is belangrijker dan een huis, dat kan terug heropgebouwd worden

 • guy Van Deun

  Het is zeker erg voor hen, maar als brandweerman te hebben gewerkt moet men toch meer vragen stellen, gevaren inschatten en zeker in risico gebieden de brandverzekering niet onderschatten.

 • Jo Peeters

  Bomen en huizen gaan niet samen. Ze mogen nog zo mooi ogen maar als er vuur is dan is de kans groot dat het mis gaat. Zelfs met een goede brandverzekering zijn ze de dupe want verzekeringsmaatschappijen zijn er in de eerste plaats om zelf te bestaan. Hun getroffen klanten zijn als hun luizen.