Azië herdenkt verwoestende tsunami van 2004

EPA
Diverse landen in Azië staan vandaag stil bij de tsunami die op tweede kerstdag vijftien jaar geleden het leven kostte aan ongeveer 230.000 mensen. Een aardbeving bij Sumatra veroorzaakte een grote vloedgolf die kustgebieden van onder andere Indonesië, Thailand, India en Sri Lanka trof.

Het zwaarst getroffen werd de Indonesische provincie Atjeh waar zeker 125.000 mensen omkwamen. Hele dorpen werden door de vloedgolf weggevaagd. In het gebied stonden diverse herdenkingen op het programma.

In Thailand, waar meer dan 5.300 mensen omkwamen, onder wie veel toeristen, riepen autoriteiten tijdens een herdenking op tot meer bewustwording van het risico op rampen en meer voorbereiding. Het land heeft 26 december uitgeroepen tot nationale dag van ongevallenpreventie.

AFP
AFP
AP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.