Avontuurlijk pinguïnpaar nestelt zich onder sushizaak in Wellington

Politieagent John Zhu met een van de blauwe pinguïns.
Wellington Police Politieagent John Zhu met een van de blauwe pinguïns.
In de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is de politie om een wel heel speciale reden moeten uitrukken: agenten moesten twee kleine blauwe pinguïns gaan redden die zich onder een sushizaak bleken te hebben genesteld.

De politie zegt dat ze afgelopen weekend op de hoogte werd gebracht van de aanwezigheid van een pinguïn in het centrum van de stad. Hij werd nadien teruggebracht naar de haven. Maar dinsdag keerde de pinguïn met een medeplichtige terug naar het centrum. De “heupwiegende vagebonden”, zoals de politie hen noemt, begonnen een nest te maken in een sushikraam in het station van Wellington.

Een medewerker van de sushizaakhoorde “koerende en zoemende geluiden”, waarna ze op onderzoek uitging. Uiteindelijk bleken de twee kleine blauwe pinguïns zich op een warme plek onder de sushizaak verstopt te hebben. “Ze moeten doodsbang zijn geweest”, zegt de vrouw die de pinguïns ontdekte aan de lokale pers, “maar het was wel heel schattig om te zien.”

Politiecommissaris John Zhu ging ter plaatse en wist samen met enkele voorbijgangers de pinguïns te vangen. “Met wat hulp van andere agentschappen wisten we dit avontuurlijke paar weer terug te brengen naar de haven”, zegt Zhu op de Facebookpagina van de politiediensten in Wellington.

Paarseizoen

Volgens Jack Mace, de directeur van het departement natuurbescherming, zoeken pinguïns bij het begin van het paarseizoen een kleine en veilige plaats om eieren te leggen. “We krijgen regelmatig telefoons van mensen die nesten signaleren onder hun huizen”, zei Mace op zender TVNZ. “Maar het is duidelijk dat het drukste station van Wellington toch ongewoon is.”

Er zwemmen zo’n zeshonderd blauwe pinguïnpaartjes rond in de haven van Wellington. De blauwe pinguïn is nog geen bedreigde diersoort, maar loopt volgens de nationale natuurbeschermingsorganisatie DOC wel het risico om dat te worden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Traen

    Een Sushizaak, elke dag verse vis. Zo'n domme keuze nog niet: kost én inwoon.