Exclusief voor abonnees

Avonturier trekt 52 dagen door Tasmanië op bevroren schoenen: "Ze noemden me de Belgische gek. Nu willen ze me allemaal op de foto"

Louis-Philippe Loncke.
BELGAONTHESPOT Louis-Philippe Loncke.
Hij heeft afgezien en veel geweend, maar uiteindelijk heeft Louis-Philippe Loncke het onmogelijke gedaan: 500 km te voet door de Australische winter in Tasmanië. Niemand deed het hem voor. “De gek uit België, noemden ze me eerst. Nu willen ze allemaal op de foto met me.”

De 41-jarige Loncke, die uit West-Vlaanderen afkomstig is, wordt de eerste mens die zonder bevoorrading en zonder gas tijdens de winter het eiland Tasmanië oversteekt. Hij had er 52 dagen voor nodig, zowat tien meer dan verwacht. “Het was verschrikkelijk moeilijk. Ik heb dagen gehad dat ik maar 100 meter per uur vooruit geraakte omdat ik me een weg moest banen door bossen”, zegt de avonturier.

62 kilo gewicht op de rug

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Waar sommigen zich toch mee kunnen amuseren.....

 • Bruno Keuleers

  Proficiat, respect man

 • Jackie Van lierde

  En waaróm deed hij dat juist?

 • Ibn Marouf

  Nu noemen ze hem nog allemaal de Belgische gek!