Autoriteiten: lichaam vermiste Indiase koffiemiljardair gevonden

Een vestiging van Café Coffee Day, de grootste koffieketen van India.
EPA Een vestiging van Café Coffee Day, de grootste koffieketen van India.
De Indiase autoriteiten hebben naar alle waarschijnlijkheid het lichaam gevonden van de koffiemagnaat V.G. Siddhartha. Hij is één van de rijkste mannen van het land en verdween maandag na een nachtelijke wandeling op een brug in de zuidelijke deelstaat Karnataka. Het lichaam dreef in de rivier Netravati en werd door vissers gevonden.

Maandag werden de aandeelhouders van zijn bedrijf bijeengeroepen in een spoedvergadering, nadat Siddharta als vermist was opgegeven.

Siddhartha is de oprichter is van Café Coffee Day, de grootste koffieketen van India. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.700 vestigingen, ook in landen als India, Maleisië, Tsjechië en Oostenrijk. De Indiase belastingdienst deed in 2017 invallen bij de keten. Volgens lokale media hinderde concurrentie de afgelopen jaren de groei van het bedrijf. 

Indiase media hebben geciteerd uit een sombere brief die Siddhartha aan de top en medewerkers van het koffiebedrijf zou hebben gestuurd. Hij sprak over zakelijke problemen en zei als enige verantwoordelijk te zijn voor gemaakte fouten. “Het was nooit mijn bedoeling iemand te bedriegen of misleiden. Ik heb gefaald als ondernemer.” De authenticiteit van deze brief is nog niet geverifieerd.

De steenrijke zakenman liet zich volgens de politie maandag naar een brug rijden. Zijn chauffeur belde de politie toen zijn baas niet terugkeerde.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    ...en verdeelde zijn fortuin onder al zijn "slaven" ? of nog liever de hedge fondsen en financiële constructeurs en criminelen vrij spel geven.