Autoriteiten leggen loopgraven aan rond Siberisch dorp om quarantaine te doen naleven

Sleuven rond Shuluta moeten verhinderen dat wagens het dorp kunnen binnenrijden of verlaten.
REUTERS Sleuven rond Shuluta moeten verhinderen dat wagens het dorp kunnen binnenrijden of verlaten.
In het Siberische dorp Shuluta hebben de lokale autoriteiten drastische maatregelen genomen om de opgelegde quarantaine te doen naleven door de inwoners. Er zijn loopgraven aangelegd waardoor wegen zijn geblokkeerd en het verlaten van het dorp aanzienlijk wordt bemoeilijkt.

Na de registratie van 37 besmettingen in Shuluta was het voor de lokale overheid meteen alle hens aan dek. Het dorp ging in lockdown. Om de maatregelen te doen naleven, zijn sleuven gegraven rond Shuluta om te voorkomen dat voertuigen het dorp binnenkomen en verlaten.

Alleen de hoofdweg is intact gebleven om de doorgang van ambulances en de bevoorrading door vrachtwagens mogelijk te maken.

De uitbraak in het dorp zou te maken hebben met een sjamanistisch ritueel dat begin juni had plaatsgevonden. Een zieke vrouw zou daarbij minstens tien andere deelnemers hebben besmet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook: 

IN KAART. Op deze plekken in Europa flakkert het coronavirus weer op

Corona-tracingapp komt er dan toch: hoe werkt het en wat met uw privacy? (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.