Autopsie: politiekogel raakte jongen St. Louis in de rug

Dennis Ball-Bey, de vader van Mansur, op de plek waar de jongen werd doodgeschoten.
REUTERS Dennis Ball-Bey, de vader van Mansur, op de plek waar de jongen werd doodgeschoten.
De zwarte jongen die woensdag werd doodgeschoten door de politie in St. Louis, is overleden nadat hij door een kogel werd geraakt in zijn hart. Uit het autopsierapport blijkt dat de 18-jarige Mansur Ball-Bey in zijn rug is geschoten, meldden Amerikaanse media.

Die uitkomst is opvallend, omdat het tegenstrijdig lijkt te zijn met wat de politie tot nu toe heeft gezegd over de schietpartij. Die heeft verklaard dat Ball-Bey een pistool op agenten richtte, waarna zij het vuur openden.

Ball-Bey werd door blanke agenten doodgeschoten. Die zaten hem achterna omdat hij wegvluchtte tijdens een huiszoeking. De politiemannen zagen zich naar eigen zeggen genoodzaakt hun wapen te trekken, omdat de verdachte zijn pistool niet wilde laten vallen.

Met rug naar agenten
Uit de lijkschouwing blijkt nu dat Ball-Bey met zijn rug naar de agenten heeft gestaan toen hij werd geraakt door de politiekogel. Hij was vrijwel meteen dood.

De dood van de jongen leidde tot flinke rellen in St. Louis. Ook vrijdagavond waren er spanningen na het verschijnen van het autopsierapport. Ball-Beys familie en betogers zetten vraagtekens bij de verklaring van de agenten die Ball-Bey doodschoten. De politie houdt rekening met rellen dit weekend.

REUTERS