Automobilist rijdt in op voetgangers en roept: "Allah is groot"

In het Franse Dijon is zondagavond een automobilist ingereden op een groepje mensen. Hij riep daarbij in het Arabisch "God is groot". Elf personen raakten gewond, onder wie twee zwaargewond. De bestuurder van de wagen werd opgepakt. Het incident komt er daags nadat een man in Tours enkele agenten had aangevallen. Ook hij schreeuwde tijdens de aanval "Allah Akbar".

De man reed zondag rond 20 uur op vijf verschillende plaatsen in het centrum van Dijon in op voorbijgangers. Het incident duurde alles samen bijna een half uur. "Negen mensen raakten lichtgewond en twee anderen ernstig, maar ook zij zouden niet in levensgevaar verkeren", zo werd vernomen uit politiebron.

Volgens getuigen zou de man "Allah Akbar" hebben geroepen, wat in het Arabisch "God is de grootste" betekent, en gezegd hebben dat hij handelde voor de kinderen van Palestina. Nog volgens getuigen droeg de man een djellaba.

De dader, die werd geboren 1974, zou een onevenwichtige man zijn die psychiatrische begeleiding kreeg. Ook zijn motieven zijn erg onduidelijk.

Premier Manuel Valls betuigde via Twitter al zijn solidariteit met de slachtoffers.

AFP
AFP
AFP