Automobilist die in Zuid-Tirol zes jongeren doodreed: “Ik besefte niet dat ik dronken was”

Kaarsen, bloemen en kaartjes op de plek waar het dodelijke ongeval gebeurde (Luttach, Zuid-Tirol).
AFP Kaarsen, bloemen en kaartjes op de plek waar het dodelijke ongeval gebeurde (Luttach, Zuid-Tirol).
De dronken automobilist die gisterenavond een ongeval veroorzaakte in Luttach, Zuid-Tirol, waarbij zes Duitse jongeren omkwamen, is naar de gevangenis in Bozen (Bolzano) overgebracht. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag aan dpa gezegd. De man besefte naar verluidt niet dat hij dronken was, zo bericht de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De 27-jarige automobilist is uit het ziekenhuis van Bruneck ontslagen. Politie en parket onderzoeken het ongeval dat gisteren in de omgeving van het wintersportcentrum van Luttach gebeurde. De man was met zijn sportwagen op een groep van jonge Duitse skitoeristen ingereden. Naast de zes doden raakten ook nog elf mensen gewond. Een van hen vecht nog voor zijn leven in het ziekenhuis. 

Uit een bloedonderzoek bleek dat de chauffeur onder invloed was van alcohol. Lokale media berichten dat de man bijna 2 promille alcohol in zijn bloed had. Volgens een mededeling van het parket was het ongeval te wijten aan overdreven snelheid. Op de plaats van het ongeval geldt een limiet van 50 km per uur. De man werd intussen aangehouden op verdenking van doodslag.

“Ik wou naar café Hexenkessel gaan, een paar kilometer rijden vanaf Luttach. Ik was toen alleen. De relatie met mijn vriendin is net gedaan”. Dat zou de autobestuurder verteld hebben aan zijn advocaat toen die hem zondag bezocht op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Bruneck, bericht de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Ik besefte niet dat ik dronken was. Ik dacht dat ik niet veel op had”. Zijn advocaat vertelde aan de krant dat de twintiger onmiddellijk de ernst van zijn daden inzag. “Hij vroeg waarom niet hij gestorven was, maar wel die zes jongeren.” De dronken autobestuurder zou ook een van de slachtoffers gereanimeerd hebben. 

Het consulaat-generaal in Milaan volgt de zaak op de voet op, zo liet het Duitse ministerie van Buitenlandse zaken gisteren weten.

Bekijk ook. ‘Auto rijdt in op toeristen in Italië: zes mensen overleden’