Autodief wordt opgesloten in wagen die hij probeerde te stelen... en belt dan maar zelf de politie

Illustratiefoto.
Getty Images Illustratiefoto.
De politie in het Noorse Trondheim kreeg dit weekend een nogal bizar telefoontje van een “oude bekende”. Een 17-jarige autodief, die al een reputatie opbouwde bij de autoriteiten, belde het lokale politiekantoor om te melden dat hij vastzat in een wagen die hij probeerde te stelen.

De tiener was erin geslaagd om in te breken in een Volvo die op het terrein van een autoverkoper stond geparkeerd. Toen hij instapte en het portier sloot, werd hij echter opgesloten door het centrale vergrendelsysteem.

“Hij belde ons om 8 uur op kerstdag vanuit de wagen waarin hij net had ingebroken”, vertelt Ebbe Kimo, operations manager bij de politie, aan de nationale omroep van Noorwegen. “Hij kent ons vrij goed en dacht duidelijk dat het oké zou zijn om ons op te bellen voor hulp. Een beetje zoals je een vriend opbelt.”

Opgelucht

De politie kwam kort daarna ter plaatse en kon de 17-jarige dief snel bevrijden. “Hij klonk heel gestresseerd en wanhopig toen hij ons belde, en ik denk dat hij opgelucht was toen we arriveerden”, aldus Kimo.

Op het bureau verklaarde de jongen dat hij simpelweg een ritje wilde maken in de auto. Hij mocht later op de dag beschikken. Het is niet duidelijk of hem een straf boven het hoofd hangt.

De “niet zo snuggere autodief” staat al langer bekend bij de politie voor kleine misdaden en autodiefstallen. Maar dit is de eerste keer dat hij zélf naar de politie moest bellen. “Bij zijn vorige pogingen kon hij tenminste uit de wagen stappen”, zegt Kimo nog aan een lokale krant.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.