Auto zakt door ijs in Estland: drie doden

Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld
Drie inzittenden van een busje zijn tijdens een rit op de bevroren Oostzee in Estland door het ijs gezakt en verdronken. Twee anderen konden nadat alarm was geslagen op het nippertje worden gered uit het steenkoude water. Lokale media meldden vandaag, zich beroepend op politie-informatie, dat nog een persoon wordt vermist.

Het ongeluk gebeurde voor de kust van Munalaid-haven op maar een paar honderd meter van de vaarroute naar de Estse eilanden Kihnu en Manilaid. Het ijs ter plekke was slechts 5 tot 8 centimeter dik en zat vol gaten. De baai is een meter of 4 diep.

"Het is een zeer trieste dag. Dun ijs houdt in het gunstigste geval een licht iemand, maar zeker geen voertuig'', zei een politiewoordvoerder. Wat de chauffeur en zijn passagiers heeft bezield, is nog een raadsel.

In Estland behoren in een voldoende strenge winter zeven bevroren vaarwegen tot het officiële wegennet. Om erop te mogen rijden moet het ijs ten minste 24 centimeter dik zijn. Momenteel is geen enkele verbindingsroute op de Oostzee vrijgegeven voor wegverkeer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.