Auto rijdt klaslokaal binnen in Sydney: twee kinderen overleden

Politie en medisch personeel bij de plek waar de auto het klaslokaal is ingereden.
EPA Politie en medisch personeel bij de plek waar de auto het klaslokaal is ingereden.
In het zuidwesten van Sydney is in de wijk Greenacre een auto een klaslokaal met kinderen binnengereden. Daarbij raakten 23 kinderen gewond, van wie twee ernstig. Twee jongetjes van acht jaar zijn in het ziekenhuis overleden.

Vijf kinderen werden na het ongeval naar een kinderziekenhuis in de buurt overgebracht, onder wie de inmiddels overleden twee jongetjes: beiden kregen een hartstilstand. Achttien kinderen werden ter plaatse behandeld in de school, samen met hun leraar. Minstens een kind raakte zwaargewond aan zijn benen.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor tien in de ochtend, toen de kinderen in de klas zaten. De betrokken kinderen zouden tussen de acht en elf jaar oud zijn. 

De auto, een Toyota Kluger, werd bestuurd door een vrouw, die naar het ziekenhuis is overgebracht om bloed- en urinetesten te doen. Zij raakte zelf niet gewond.

Een getuige die in de klas ernaast aan het werk was, vertelt dat ze een harde klap hoorde. "Iedereen moest huilen. Kinderen schreeuwden om hun moeder'', vertelt de Australische Mariam Issmail uit de vierde klas tegen de SMH. "Ik wilde helpen, maar we moesten in de klas blijven tot onze ouders ons kwamen halen.''

De politie behandelt de zaak voorlopig niet als een opzettelijke daad.

Later meer.

De Banksia Road Public School waar het ongeval plaatsvond.
rv/Twitter @Zara_james9 De Banksia Road Public School waar het ongeval plaatsvond.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Huysmans

    't was per ongeluk... ?