Auto rijdt in op voetgangers in Russische WK-stad Sotsji: één dode en drie gewonden

Twitter
In de Russische WK-gaststad Sotsji is een auto ingereden op voetgangers. Daarbij is een 63-jarige inwoner van de stad om het leven gekomen. Er raakten ook zeker drie mensen gewond, zo melden diverse media via Twitter. Volgens de politie zou het niet gaan om kwaad opzet. Alles wijst erop dat de bestuurder van de wagen achter het stuur in slaap was gevallen.

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een wagen plots het rijvak in de tegenovergestelde richting dwarst en met een vaart inrijdt op een groep voetgangers die net de weg waren overgestoken. Het ongeval deed zich voor op ongeveer 45 kilometer van het stadium van Sotsji.

Rode Duivels

Zaterdag nemen Rusland en Kroatië het in Sotsji tegen elkaar op in de kwartfinale van het WK voetbal. Eerder speelden de Rode Duivels hun allereerste WK-match tegen Panama in het Fishtstadion in de stad.


Midden juni gebeurde een gelijkaardig ongeval in Moskou. Toen reed een Kirgizische taxichauffeur in het centrum van de Russische hoofdstad een groep voetgangers aan, op 200 meter van het Rode Plein. Ook hij zou achter het stuur in slaap gevallen zijn. Bij het ongeval raakten zeker 7 mensen gewond, onder wie enkele supporters die in de Russische hoofdstad waren voor het WK.

Het stadion van Sochi.
Belga Het stadion van Sochi.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk De Beule

  En dat er mensen gewoonweg verder wandelen of doorrijden na het ongeval ipv te helpen!

 • Donald Borremans

  Als er in Rusland iets gebeurt dan zal je daar nooit het fijne van weten !

 • Conny Van den Bosch

  Die taxichauffeur was zeker en vast niet aan het slapen, dat was een pure terroristische aanslag. Maar de Russische justitie zal hem ondertussen wel al in Siberië een bed gegeven hebben om verder te slapen.

 • Wesley Vancauwenbergh

  Das dagelijkse kost in Rusland daar rijden ze echt gelijk een bende losgelaten gekken check youtube maar

 • Thierry Vansweevelt

  Vroeger gebeurde dit niet...