Auto rijdt in op publiek aan Copacabana in Rio: baby overleden, zeker 15 gewonden

Gewonden wachten op hulp nadat een auto op de beroemde Copacabana-boulevard in Rio de Janeiro inreed op het publiek. De politie vermoedt dat de bestuurder het ongeluk heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval.
EPA Gewonden wachten op hulp nadat een auto op de beroemde Copacabana-boulevard in Rio de Janeiro inreed op het publiek. De politie vermoedt dat de bestuurder het ongeluk heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval.
Een hard rijdende auto is in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro ingereden op wandelaars die in groten getale aanwezig waren op het voetpad van het beroemde Copacabana-strand. De politie vermoedt dat de bestuurder van de auto een epileptische aanval kreeg en zo de controle over zijn voertuig verloor.

Een acht maanden oude baby, het meisje Maria Louise, overleefde de botsing niet. Ook raakten zeker 15 mensen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. Er is volgens de politie geen aanwijzing dat de auto opzettelijk op het publiek is ingereden. 

Epileptische aanval

De automobilist, die aanvankelijk probeerde te vluchten, werd geïdentificeerd als de 41-jarige Antonio de Almeida Anquim.  Omstanders probeerden hem direct na het ongeval te lijf te gaan. "We kwamen net op tijd om te voorkomen dat hij zou worden gelyncht”, aldus politiekolonel Angelotti. De man is gearresteerd en meegenomen voor verhoor, medisch onderzoek en een alcoholtest. In 2015 zou hij ook al betrokken zijn geweest bij een ongeluk: toen zou hij met zijn motor een vrachtwagen geramd zou hebben.

Het vermoeden is dat de man de aanrijding heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval. De politie heeft die piste echter nog niet bevestigd. In de auto werden wel epilepsiemedicijnen gevonden.

Ooggetuigen meldden dat de auto plotseling van zijn rijrichting afweek en daarbij dwars over een fietspad reed en daarna de voetgangers raakte. De Copacabana is geliefd bij stadsbewoners en toeristen. Omdat het momenteel hoogzomer is in Rio de Janeiro, was het op het moment van de aanrijding erg druk op de promenade waar mensen graag een avondwandeling doen.

Gewonden wachten op hulp nadat een auto op de beroemde Copacabana-boulevard in Rio de Janeiro inreed op het publiek. De politie vermoedt dat de bestuurder het ongeluk heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval.
AP Gewonden wachten op hulp nadat een auto op de beroemde Copacabana-boulevard in Rio de Janeiro inreed op het publiek. De politie vermoedt dat de bestuurder het ongeluk heeft veroorzaakt als gevolg van een epileptische aanval.
De auto staat nog op de boulevard, gewonden mensen liggen er omheen.
REUTERS De auto staat nog op de boulevard, gewonden mensen liggen er omheen.
De bestuurder van de auto kreeg waarschijnlijk een epileptische aanval, waardoor hij de controle over het stuur verloor.
REUTERS De bestuurder van de auto kreeg waarschijnlijk een epileptische aanval, waardoor hij de controle over het stuur verloor.
Een gewonde vrouw wordt afgevoerd.
AP Een gewonde vrouw wordt afgevoerd.
Een gewonde man loopt weg met zijn baby.
AFP Een gewonde man loopt weg met zijn baby.
De resten van een kinderwagen.
AFP De resten van een kinderwagen.15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Ik vraag me hierbij af waarom er slachtoffers getoond worden als het om een land gaat dat niet de VS is of een europees land. Zijn dat andere mensen?

 • Ronny Van de Wal

  Vluchten na een epileptische aanval??? Tja je kan het niet blijven houden bij 'een verward persoon' he,dat werd een beetje afgezaagd en doorzichtig.Alhoewel je hier wel kan spreken van verward want dat ben je na zo'n aanval zeker en heb je niet de neiging om te vluchten.

 • Patrick Verbelen

  Een vriend van mij heeft ook epileptische aanvallen, die is het eerste kwartier na zo’n aanval op een andere planeet, verward en heel moe. Willen vluchten sluit een epileptische aanval gewoon uit.

 • Johan Billiet

  hmmm...als je verkeer ziet zou je kunnen denken dat iedereen daar rondrijdt tijdens een epileptische aanval...

 • Donald Deblaere

  Wij weten het hier alweer.