Auto met jerrycans rijdt politiebureau in Nederlands-Limburgse Kerkrade binnen

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Een auto met daarin meerdere jerrycans met vloeistof is vanmorgen een politiebureau in het Nederlands-Limburgse Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de wagen aan te steken, maar er ontstond slechts een klein brandje dat snel kon worden geblust. De politie heeft een verdachte aangehouden. 

Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is. Ook de identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend.

Het incident gebeurde even na vijven aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet echt gelukt. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand is flink beschadigd en is afgezet. 

Twee agenten aanwezig in gebouw

Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Het is volgens de zegsman niet bekend of er recent bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Vanormelingen

    Vooral geen terrorist maar man met psychose

  • Frans Dedokker

    Details van de dader?

  • jurgen vergaelen

    Een verwarde man waarschijnlijk.