Australische wildkampeerder (59) gedood door olifant in Namibië

(Illustratiefoto)
Wikimedia (Illustratiefoto)
Een Australische man is deze week gedood door een olifant tijdens een kampeertrip in Namibië. Dat meldt het ministerie van Milieu en Toerisme van het Afrikaanse land.

Het slachtoffer is een 59-jarige Australiër die op vakantie was in Damaraland, een regio in het noorden van Namibië, waar onder andere woestijnolifanten leven.

De omstandigheden van het overlijden zijn onduidelijk, maar volgens de Namibische autoriteiten werd de Australiër donderdagochtend “gedood door een olifant”, klinkt het op Facebook. De vijftiger was met een groep toeristen aan het wildkamperen toen hij het leven liet.

De Namibische autoriteiten en de politie zijn een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het overlijden. Zo wordt er onder meer uitgezocht of de reizigers in het gezelschap waren van een gids toen de Australiër door het dier werd omgebracht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.