Australische politie vindt lichaam derde vermiste in de woestijn

Phu Tran (links) werd gisteren levend teruggevonden. Vandaag werd een lichaam aangetroffen, dat nog niet geïdentificeerd is. Gevreesd wordt dat het om Claire Hockridge (rechts) gaat.
EPA Phu Tran (links) werd gisteren levend teruggevonden. Vandaag werd een lichaam aangetroffen, dat nog niet geïdentificeerd is. Gevreesd wordt dat het om Claire Hockridge (rechts) gaat.
De Australische politie heeft een lichaam gevonden in hun zoektocht naar een vermiste vrouw die meer dan twee weken geleden in de Australische woestijn ten zuiden van Alice Springs strandde met haar partner en een vriend. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd maar de politie gaat ervan uit dat het om de vermiste vrouw, de 46-jarige Claire Hockridge, gaat. Dat melden Australische media.

Hockridge kwam op 19 november samen met haar twee reisgenoten, haar 52-jarige partner Tamra McBeath-Riley en de 40-jarige Phu Tran, vast te zitten in de woestijn toen hun auto in een rivierbedding bleef steken nadat ze een verkeerde afslag hadden genomen. McBeath-Riley werd maandag al gered op 1,5 kilometer van de auto, gisteren werd Tran door een boer gevonden, op zo’n twaalf kilometer van de auto.

McBeath-Riley vertelde na haar redding hoe het drietal de eerste drie dagen bij de auto bleef. Overdag groeven ze zich in onder de auto om zich tegen de hitte te beschermen, ’s nachts sliepen ze in het voertuig.

Nadat hun water op was geraakt en er nog steeds geen hulp was komen opdagen, trokken ze verder de woestijn in. Anderhalve kilometer verderop vonden ze een drinkplaats voor vee. Na een week besloot het drietal zich alsnog op te splitsen om de kans op redding te vergroten. McBeath-Riley bleef achter met haar hond, waar ze na twaalf dagen werd gevonden. De andere twee namen zeven liter water mee in de hoop ergens redding te zullen vinden.

lees verder onder de foto:

Tamra McBeath-Riley en haar hond Raya. Het duo werd maandag al gered.
Northern Territories Police Tamra McBeath-Riley en haar hond Raya. Het duo werd maandag al gered.

“Wonder”

Phu Tran en Claire Hockridge bereikten uiteindelijk een grenshek van een veestation. Daar besloot het duo zich opnieuw op te splitsen. Hockridge bleef achter, terwijl Tran twee dagen langs het hek bleef lopen in de hoop dat iemand hem zou vinden. De politie noemde het gisteren “een wonder” dat de man levend teruggevonden was.

Op basis van de informatie die Phu de politie gaf, kon het zoekgebied naar Hockridge worden verkleind. Wel werd gevreesd dat de vrouw weinig tot geen water meer tot haar beschikking zou hebben. De politie zegt voetafdrukken tegengekomen te zijn, die mogelijk van haar zijn en vond uiteindelijk een lichaam.

Voedsel- en waterbronnen zijn zeer schaars in Australiës meest afgelegen woestijn, waar de temperaturen overdag regelmatig boven de veertig graden uitkomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.