Australische politie vindt gigantisch wapenarsenaal bij ontslagen cipier

.
NSW Police .
In het Australische Richmond, een plaats ten westen van Sydney, hebben agenten een wapenarsenaal met onder meer tien vuurwapens gevonden in het huis van een 64-jarige voormalige cipier. Dat meldde de politie van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales vandaag. Hij vormde een "ernstige bedreiging voor de samenleving", luidt het.

De speurders kwamen de man op het spoor nadat hij online onderdelen voor vuurwapens had gekocht. Ze voerden dinsdag een huiszoeking uit waarbij ze onder andere 5 geweren - waaronder een semiautomatische Norinco SKS -, verscheidene wapenonderdelen en -accessoires, meer dan 2.000 kogels, 3 kruisbogen, ruim 100 pijlen, meer dan 100 messen en zwaarden, kogelvrije vesten en helmen en handboeien aantroffen. Woensdag werden ook nog 5 bijkomende vuurwapens, waaronder pistolen, in een verstopte rugzak gevonden.

.
NSW Police .

De politie vermoedt dat de 64-jarige man, die werd ontslagen als cipier en zijn wapenvergunning ingetrokken zag in 2009, zich mogelijk voorbereidde om een aanslag te plegen. Kort na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor een onderzoek naar zijn geestelijke gezondheid omdat hij raar gedrag vertoonde. Hij wordt onder meer illegaal wapenbezit ten laste gelegd.

.
NSW Police .

"Wat we zagen in deze zaak was een diep gekweld individu met een geschiedenis van wapentraining en tactische training", zegt politiechef Stuart Smith. "We vormden het beeld dat hij een ernstige bedreiging inhield voor de gemeenschap."

.
NSW Police .
.
NSW Police .
.
NSW Police .
.
NSW Police .
.
NSW Police .
.
NSW Police .9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Dobbelare

  Staan die op tweedehands.be?????

 • rudolf jacobs

  meeste van die wapens huh hmmm zijn namaak,en goed voor een verzamelaar om te pochen

 • Alex Wellens

  Ieder zijn hoppy

 • danny meulders

  een bedreiging voor de samenleving is dat niet pas als hij zijn wapens begint te gebruiken tegen onschuldigen ?

 • VIVIANE bastenie

  Was hij misschien zicht aan het voorbereiden van de oorlog tegen Noord Korea ,hij had de wapens al ,nu nog mensen ronselen die mee oorlog zouden voeren .Grapje maar wat ik wil zeggen is dat de wereld vol dwazen zitten .