Australische marine onderschept 2 vissersboten en neemt 900 kilo heroïne in beslag

Archiefbeeld ter illustratie
EPA Archiefbeeld ter illustratie
De Australische marine zegt meer dan 900 kilo heroïne ter waarde van ongeveer 173 miljoen euro in beslag te hebben genomen. Dat gebeurde tijdens een internationale marineoperatie rond kerst in de Arabische Zee.

De bemanning van het Australische fregat HMAS Ballarat vond de narcotica toen ze aan boord ging van twee vissersboten in de internationale wateren enkele dagen voor Kerstmis. Dat gebeurde in het kader van Operation Manitou, een door de VS geleide coalitie van 32 landen die regionale drugs- en wapensmokkel bestrijden.

De drugs was bedoeld voor internationale verkoop en werd vernietigd op zee. "Door deze illegale verdovende middelen uit handen te houden van diegenen die anderen uitbuiten, verbeteren we de levens van mensen in de regio", zei Paul Johnson, de commandant van de HMAS Ballarat. Over de nationaliteit van de drugssmokkelaars werd niets bekendgemaakt, noch over wat er na de drugsvangst met hen gebeurde.

Sinds Australië in 2014 toetrad tot Operation Manitou heeft de Australische marine al beslag gelegd op zeven ton heroïne en 38 ton cannabis.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • didier de coster

    de drugs werd vernietigd op zee ??? dus we eten vis die efkens high is geweest ?????

  • Filip De Bakker

    Goed zo, ga zo door! Zero tolerantie voor drugs.