Australische marine levert bier aan café in Mallacoota dat zonder dreigde te vallen

Archiefbeeld. Het marineschip HMAS Choules evacueerde woensdag de laatste gestrande mensen die ingesloten waren door het vuur. Nu brengt het proviand naar de achtergebleven reddingswerkers op het strand in Mallacoota. Aan boord ook een grote hoeveelheid bier.
REUTERS Archiefbeeld. Het marineschip HMAS Choules evacueerde woensdag de laatste gestrande mensen die ingesloten waren door het vuur. Nu brengt het proviand naar de achtergebleven reddingswerkers op het strand in Mallacoota. Aan boord ook een grote hoeveelheid bier.
“Een café zonder bier is al erg genoeg in het beste geval.” Een hotelbar aan het strand van Mallacoota, waar sinds nieuwjaarsdag duizenden mensen ingesloten zaten door hevige bosbranden, dreigde zonder bier te vallen. Dankzij de marine, die drieduizend liter bier meenam aan boord van een marineschip vol proviand, werd een nakende ‘biercrisis’ vermeden en kunnen de achtergebleven reddingswerkers blijven genieten van een welverdiend pintje. 

Het marineschip HMAS Choules bracht woensdag de laatste evacués naar Hastings, een kleine twintig uur varen van het strand van Mallacoota. Het zou terugkeren naar het strand met voorraden en materiaal voor de achtergebleven reddingswerkers en inwoners, maar kreeg last-minute nog een extra lading mee: drieduizend liter bier. 

“We zaten bijna door onze voorraad, en een café kan toch niet draaien zonder bier”, zei de hoteleigenaar Lou Battel daarover. “Elke Australiër heeft een pintje nodig, en zeker de hulpdiensten die non-stop aan het werk zijn.” 

Medewerkers van het café contacteerden de Australische brouwerij CUB en de lokale brandweercommandant over de nakende biercrisis. Al snel kwam een oplossing uit de bus en kon het bier op het marineschip worden geladen. “Een café is het hart van de gemeenschap. En een café zonder bier is al erg genoeg in het beste geval,” zei CUB-directeur Peter Filipovic. “Na wat de inwoners en brandweerlieden van Mallacoota hebben meegemaakt is het minste wat we konden doen ervoor zorgen dat ze van een biertje konden genieten”, zei hij nog.  

Het bier kwam intussen veilig aan op het strand in Mallacoota. 

Bekijk ook: Vuurzee drijft mensen en dieren naar het strand. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lore Kluwer

  Ik vind dat dit afbreuk doet aan alle oproepen tot hulp voor Australië. We lezen hoeveel geld en middelen er tekort zijn. En als er dan geld en middelen zijn, zoals hier blijkbaar, worden die besteed aan bier? Wat volgt? Welverdiende PS4's om te ontspannen?

 • Feline Noé

  Australiërs.. en speciaal volk. Wat zouden wij gedaan of niet gedaan hebben vraag ik me af.

 • Jef Pauwels

  Kwestie van prioriteiten te stellen, natuurlijk!

 • Bert Guns

  Schitterend