Australische familie vindt klompje goud tijdens ochtendwandeling

Een goudklompje. Archieffoto.
ThinkStock Een goudklompje. Archieffoto.
Een Australische familie heeft een klompje goud gevonden tijdens een wandelingetje in de buurt dat ze op Moederdag maakte. De familie uit Bendigo in de staat Victoria was hun hond aan het uitlaten toen een van de dochters plots tegen iets hards schopte.

De vader en zijn twee dochters, die anoniem willen blijven, wisten in eerste instantie niet zo goed wat ze gevonden hadden. Inmiddels is door onafhankelijke experts vastgesteld dat hun vondst wel degelijk een klompje goud is, van maar liefst 624 gram. De waarde van het klompje wordt geschat op zo’n 35.000 Australische dollar, zo'n 21.000 euro.

“Ik liep er eigenlijk voorbij, maar mijn dochter schopte het klompje per ongeluk weg, waardoor het haar aandacht trok”, zegt de vader in de Australische media. “Ze vroeg aan mij ‘papa, is dit goud?’ en ik zei dat ik dacht dat dat best wel eens zou kunnen.”

Grote meevaller

De familie nam het klompje mee en ging eerst nog langs de supermarkt om het kleinood te wegen. Een taxatie later wees uit dat het klompje maar liefst 35.000 Australische dollar waard is. De vondst is een grote meevaller voor de familie. “We hebben een moeilijke tijd achter de rug financieel gezien, dus het kon op geen beter moment komen”, zegt de man, die van plan is het klompje te verkopen. “Sinds we het in huis hebben, heb ik niet goed geslapen: waar verstop je zoiets?”

De man en zijn familie zijn later nog terug geweest naar de plek van de vondst om te zien of er nog meer goud lag. “Vaak ligt er meer goud op een plek waar zo’n grote klomp gevonden wordt”, zegt de man. “We hopen dat dat het geval is!”

Vorig jaar vond een man nog een enorme goudklomp van 3.23 kilo ter waarde van 110.000 Australische dollar (68.000 euro) in een afgelegen gebied in de staat Western Australia.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Peeters -Duym

    Wat je op de foto ziet is geen goud, maar waardeloze Pyriet. Zoek op: Wat is Fool's Gold?

  • Filiep Lapeire

    Kom met zijn allen naar het bos in Australië.