Australische drieling overleeft onmogelijke keuze

De Australische Chloe (22) en haar vriend Rohan Dunstan kregen halverwege 2015 een onmogelijk keuze voorgeschoteld. Chloe was zwanger van een drieling, bestaande uit twee jongens en een meisje. Bij de laatste echo kregen ze echter te horen dat het meisje kampte met levensbedreigende groeiproblemen. De arts schotelde ze de onmogelijke vraag voor: kiezen voor het leven van de twee jongens, of strijden voor alle drie, met het risico dat geen van de drie het zou overleven.

Het koppel twijfelde over deze levensbepalende keuze, en besloten uiteindelijk te strijden voor het leven van alle drie. Op 3 juli 2015 werden Henry, Rufus en Pearl al na 28 weken geboren. "Ik voelde me schuldig dat ik de gezonde Henry en Rufus nu al ter wereld bracht. Terwijl zij op een natuurlijke wijze goed groeiden", vertelt Chloe aan Daily Mail Australia. "Maar Pearl zou het niet hebben overleefd als we de negen maanden gewoon hadden afgewacht. Ik moet er niet aan denken dat we haar hadden laten gaan".

Mobile Uploads - Six Little Dunstans: Our Triplet Journey | Facebook

Het drietal kwam totaal ondervoed en te klein ter wereld. De twee jongens leken al snel aan te sterken, maar Pearl moest vechten voor haar leven. Het kleine meisje woog ook maar 690 gram bij haar geboorte, terwijl een normale meisjesbaby zo'n 3300 gram weegt. "Pearl had een aangeboren hartafwijking, een longbloeding, een kleine hersenbloeding en een zware infectie. De eerste weken waren we als de dood dat ze het niet zou halen".

Na een strijd van twee maanden in het ziekenhuis, is de kleine Pearl langzaamaan aangesterkt. "Ze is nog niet zo sterk als haar broers Henry en Rufus, maar ze komt stap voor stap dichterbij". Sinds woensdag zijn de acht Dunstans weer veilig en wel thuis. Chloe heeft het hele gevecht van haar en de baby's gedeeld met haar volgers op Instagram en Facebook.

💙💝💙

Een foto die is geplaatst door null (@) op
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.