Exclusief voor abonnees

Australische bosbranden dreigen nu ook vernietigend onweer met gevaarlijke vuurtornado’s op te wekken

Australië gaat gebukt onder hevige bosbranden.
AP Australië gaat gebukt onder hevige bosbranden.
Het kan nog altijd erger met de Australische bosbranden. Die wekken nu zo’n hitte op dat er onweer ontstaat. De bliksem die daarmee gepaard gaat, steekt nieuwe brandhaarden aan en stormwinden verspreiden het vuur.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pol van de velde

  De aarde is een levende materie, dus niet niet verschieten dat ze ons tracht te vernietigen, we zijn tenslotte maar een virus dat de aarde tracht te vernietigen.

 • Patrick Proost

  Martin, was het maar waar... de sterke winden zorgen ervoor dat sintels mijlenver worden meegevoerd en nieuwe brandhaarden ontstaan. Het is één groot en droog continent dat helaas op de eerste rij zit van grootmachten die ten prooi vallen aan onze omgang met ons klimaat...en beste Julien, waar u uw logica vandaan haalt, is me een raadsel...dat je echt dat een geboortebeperking onze stijl van leven zal beïnvloeden?

 • Francis Smet

  @Martin Meuris, vuurgensters vliegen kilometers ver. Wat ben je dan met een open ruimte van 100 meter. Het enige waarvoor men die ruimte zou kunnen gebruiken is om de brandweer meer ruimte te geven om hun bluswerken te doen. Heb ooit zelf een brand meegemaakt in Zuid-Frankrijk, daar lagen zes rijstroken in asfalt tussen en toch sloeg de brand van de ene kant naar de andere. Was op de A7 omgeving Privas, dus zo eenvoudig krijg je een brand niet onder controle. Angstwekkend is zulke ervaring.

 • Martin Meuris

  Zijn die bossen daar dan eindeloos, zijn die niet afgescheiden door wegen of kale plekken, ze zouden dan toch eens moeten gaan nadenken overal ter wereld waar dit gevaar is om bossen op te splitsen in percelen. Ik veronderstel toch als er een open ruimte is van 100 m het vuur niet verder kan.

 • julien de meulder

  word toch eens wakker klimaat verandering is de oorzaak dat er te veel volk op de wereld is dringend aan geboorte beperking beginnen anders nog meer hongers nood en nog meer natuur rampen