Australisch koppel wordt gered uit moeras nadat ze “HELP" schrijven in modder

RV/WA Police
Een Australisch koppel is na 26 uur gered uit een moeras, nadat ze met een slim trucje de aandacht van een reddingsteam konden trekken. Het paar maakte een vuur en schreef “HELP” in de modder, waardoor de politie hen relatief snel kon vinden.

Colen Nulgit (20) en zijn vriendin Shantelle Johnson (18) kwamen zondag met hun auto vast te zitten in een moeras nabij Keep River National Park, in het noorden van Australië. Het koppel probeerde om hun voertuig nog los te krijgen, maar dat zakte enkel verder weg. “We probeerden te graven en probeerden om dingen onder de banden te steken, maar dat hielp niet”, vertelde Johnson aan ABC News.

Krokodillen

Uiteindelijk moesten ze de nacht doorbrengen in de wagen, hopend op een snelle redding. Maar een rustige nacht werd het niet. De auto was tot stilstand gekomen vlakbij een rivier die uitmondt in zee, waardoor ze vreesden dat het water zou rijzen door het tij. Tot overmaat van ramp hadden ze eerder op de dag sporen gezien van krokodillen. “We waren heel bang en bezorgd”, geeft Johnson toe. “Maar we hoopten gewoon dat iemand zou komen.”

Tijdens de nacht zagen ze dat het water begon te stijgen. Ze grepen al het nodige uit de wagen en zochten een veiligere plek op, enkele tientallen meters verderop. Ze beschikten amper over eten, maar hadden gelukkig wel verschillende flessen water meegenomen op hun trip.

In een poging om de aandacht te trekken, stak het koppel de volgende dag een groot vuur aan. Daarnaast gebruiken ze een trucje uit de films: ze schreven in grote letters “HELP” in de modder.

Reddingsteam

Omdat ze aan familie had laten weten waar ze heen gingen, werd er aan het thuisfront al snel alarm geslagen toen het duo niet snel terugkeerde. Op maandag rukte de politie met auto’s en een vliegtuigje uit om hen te vinden. Dankzij de rook van het vuur en de boodschap op de grond lukte dat vrij snel. Het stel begon wild te zwaaien toen ze het vliegtuigje opmerkten. “Het was overweldigend, emotioneel... We zijn heel blij dat we het gehaald hebben”, aldus Nulgit. Uiteindelijk zaten hij en zijn vriendin 26 uur vast.

De politie prees het koppel om hun spitsvondigheid en het feit dat ze aan hun familie hadden laten weten waar ze heen gingen. “Het kon een heel ander verhaal zijn geweest als ze dat niet hadden gedaan”, klinkt het. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willy zachel

    Ja Australië is geen land om in uw eentje rond te reizen

  • David Vermeulen

    Goed gedaan. Vooral familie informeren.

  • Filip Van Den Eeckhout

    Leuk avontuur.