Australiër opgepakt die verdacht wordt van versturen verdachte pakjes naar ambassades

Een politieman in de lobby van het Indiase consulaat in Melbourne.
AFP Een politieman in de lobby van het Indiase consulaat in Melbourne.
De Australische politie heeft een man gearresteerd vanwege de "verdachte pakketten" die gisteren waren aangekomen bij ambassades en consulaten in het land. De man uit Shepparton, in het meer landelijke deel van de staat Victoria, werd thuis opgepakt. Dat zeggen de Australische Federale Politie en de politie van de staat Victoria in een gemeenschappelijk persbericht.

De 48-jarige man is in verdenking gesteld voor het versturen van gevaarlijke goederen per post. Hij moet vandaag in Melbourne voor de rechter verschijnen, klinkt het. Hij riskeert tien jaar cel.

Naar verluidt zou de verdachte 38 pakketten verstuurd hebben naar consulaten en ambassades in Melbourne, Canberra en Sydney. De substantie zou afkomstig zijn uit zijn huis in Shepparton. De politie zegt dat ze al de 29 pakjes onderschept heeft.

lees verder onder de foto:

Een hulpverlener verlaat het gebouw, waar het consulaat van Zuid-Korea is gevestigd. EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
EPA Een hulpverlener verlaat het gebouw, waar het consulaat van Zuid-Korea is gevestigd. EPA/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ontruimingen

Gisteren ontvingen verschillende diplomatieke vertegenwoordigingen in Canberra en Melbourne, onder meer die van India, Pakistan, Frankrijk en Zwitserland, de verdachte pakjes. Gebouwen werden gesloten en ontruimd. Ook maandag al moest het consulaat van Argentinië in Sydney ontruimd worden na berichten van een verdacht wit poeder. Uiteindelijk bleek het om een ongevaarlijke substantie te gaan.

Volgens de politie is er geen gevaar voor het grote publiek.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jürgen Mouton

    Hoe wist de politie, dat er 29 pakjes verstuurd werden? Als je die verzonden hebt, hang je dat toch niet aan hun neus?!?