Australië zet 354 ethische hackers in om sporen naar Théo Hayez te vinden

VTM
Australië laat 354 ethische hackers los op twaalf onopgeloste verdwijningszaken, waaronder die van onze landgenoot Théo Hayez. Dat is een wereldprimeur. De Belgische tiener is sinds begin juni vermist. Zijn gsm-signaal werd voor het laatst opgevangen in Byron Bay.

De 18-jarige Théo Hayez was op vakantie in Australië, toen hij eind mei niet meer terugkeerde naar zijn hostel in Byron Bay in deelstaat New South Wales. Er werd meteen een grootschalige zoektocht opgezet. Ook honderden lokale bewoners zochten mee naar de verdwenen tiener, zelfs nadat de politie in juli de speurtocht officieel stopzette.

Nu gooien de Australiërs het dus over een heel nieuwe boeg. Op tien verschillende locaties gaan vandaag 354 zogenaamde “ethische” hackers aan het werk, op zoek naar nuttige informatie in twaalf verdwijningszaken, allemaal niet ouder dan twaalf jaar. Het gaat niet om hackers die zich bezighouden met criminele activiteiten zoals identiteitsdiefstal, maar om specialisten in het testen van beveiligingssystemen, die de maatschappij met hun expertise willen dienen.

Het inzetten van de hackers is een unieke methode die zelfs een wereldprimeur is. Ze zullen alleen naar informatie speuren die openbaar op het internet te vinden is. Hoofdlocatie is Canberra, waar het werk van de hackers live gestreamd wordt naar alle collega’s die tegelijkertijd bezig zijn in zowat alle grote steden: Sydney, Brisbane, Gold Coast, Sunshine Coast, Darwin, Perth, Adelaide, Melbourne en Perth.

Een van de laatste beelden van Théo Hayez in Australië.
Looking for Théo Hayez Facebook Een van de laatste beelden van Théo Hayez in Australië.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.