Australië treft maatregelen om koala te beschermen na bosbranden

Koala die gered wordt uit bosbrand.
PAUL SUDMALS via REUTERS Koala die gered wordt uit bosbrand.
De Australische deelstaat Queensland neemt maatregelen ter bescherming van koala's, die zwaar zijn getroffen door de bosbranden die al wekenlang woeden. De regering van de noordoostelijke deelstaat meldde vandaag dat een gebied van 570.000 hectare wordt aangewezen als 'koala-prioriteitsgebied'.

De premier van Queensland, Annastacia Palaszczuk, zei tegen de krant Brisbane Times dat in het aangewezen gebied geen nieuwe activiteiten mogen worden begonnen die schadelijk zijn voor koala's. Ook komen er corridors om koala's veilig van het ene naar het andere gebied te laten trekken zonder dat de dieren daarbij wegen of woongebieden moeten doorkruisen.

Volgens natuurbeschermers zijn in de deelstaat New South Wales, die ten zuiden van Queensland ligt, sinds oktober zeker 350 koala's door bosbranden omgekomen. Het is niet bekend hoeveel koala's in die periode in Queensland zijn bezweken door de branden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Een prachtig initiatief en meer dan noodzakelijk, die branden zijn verschrikkelijk en wij als mens moeten doen om onze buren, de dieren te redden. Hoe zulke enorme branden kunnen woeden is een teken dat wij als mens nietig zijn en

  • Daniel Tant

    Daniel Tant. het spijt mij dat ik er niet kan bijzijn maar ik zou alles doen om die beestjes te redden, ik vind het zo schattige beestjes.