Australië sluit vluchtelingenkamp op Christmas Island: "We hebben boten van mensensmokkelaars kunnen stoppen"

EPA
Australië heeft zijn asielcentrum op Christmas Island (Kersteiland, red.) gesloten, zo kondigde de regering vandaag aan. Canberra zegt dat het erin is geslaagd om met zijn harde migratiepolitiek "de boten van mensensmokkelaars te stoppen".

Sinds 2013 voert Australië een door mensenrechtenorganisaties fel bekritiseerd migratiebeleid. Daarbij worden boten met migranten systematisch teruggedrongen naar open water. 

Asielaanvragen worden behandeld op één van de tropische eilanden in de buurt (Manus, Nauru of Christmas Island), waar vluchtelingen in penibele omstandigheden moeten leven. In het verleden waren er al opstanden en regelmatig plegen mensen zelfmoord.

Het vluchtelingenkamp van Christmas Island werd tien jaar geleden opgericht. Het dertigtal mensen dat er nog verbleef, is het voorbije weekend overgebracht naar het Australische vasteland, bevestigt een regeringswoordvoerder.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Janneke Alsberg

  klare taal gevolgd door klare actie en een klare, ordevolle, legale en immigratiepolitiek heeft als vol resultaat dat de gevaarlijke en illegale mensensmokkel opgedoekt werd. Bravo Austalie,

 • Lutgard Crombez

  Wanneer volgt Europa hun voorbeeld?

 • Jean-pierre Hugelier

  hallo Europa wanneer wordt ge wakker!!!

 • pol van de velde

  Voila, zo moet het gebeuren, nu de slapende Euro-politici nog wakker maken.

 • Peter Van de Velde

  Zo zie je maar. Waar een wil is, is een weg. Knap werk, hier kunnen (durven) ze dat niet. Buiten Italië natuurlijk.