Australië plaatst iedereen bij aankomst twee weken in quarantaine

Passagiers arriveren op de luchthaven van Sydney.
EPA Passagiers arriveren op de luchthaven van Sydney.
Australiërs die terugkeren vanuit het buitenland zullen van de luchthaven rechtstreeks naar een hotel of een andere verblijfplaats moeten om er twee weken lang verplicht in quarantaine te blijven. Pas daarna mogen ze naar huis. Dat maakte premier Scott Morrison bekend. 

De nieuwe maatregel moet de verspreiding van het nieuwe coronavirus in Australië indijken en gaat vanaf zaterdag middernacht (lokale tijd) in. Buitenlanders mogen het land nu al niet meer in. 

Australië heeft momenteel ruim drieduizend bevestigde gevallen van Covid-19. Meer dan twee derde van de bevestigde gevallen van Covid-19 zijn Australiërs die naar huis terugkeren. Ook is een aanzienlijk percentage te wijten aan andere reizigers die Australië binnenkwamen, aldus Morrison. De staten waar de reizigers in quarantaine moeten, zullen de hotelkosten dragen. 

Zo snel mogelijk terugkeren

Australiërs, met uitzondering van hulpverleners en reizigers die om dwingende redenen van familiaal belang moeten vliegen, mogen niet meer naar het buitenland. Ongeveer zevenduizend Australiërs zijn de voorbije dagen teruggekeerd. Morrison riep Australiërs op om zo snel mogelijk terug te vliegen, want het zal niet lang duren voor dat erg moeilijk wordt. 

Lees ook: Wie aankomt op Zaventem, moet twee weken in quarantaine
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Emi De graeve

    hadden ze hier met al de vakantiegangers uit Italië ook direct moeten doen.

  • Philippe Schotte

    Zeer verstandige beslissing en waarom dat bij ons niet is gebeurd blijft mij een raadsel !