Australië onderzoekt de dood van 3.000 schapen: "Waas van onduidelijkheid"

AP
De Australische autoriteiten willen een onderzoek opstarten naar de dood van ruim 2.900 schapen tijdens een scheepstransport vorig jaar. Rond het incident hangt een "waas van onduidelijkheid", zei de Australische minister van Landbouw David Littleproud.

In augustus vorig jaar werden meer dan 60.000 schapen van de West-Australische havenstad Perth naar het Midden-Oosten verscheept. Liefst 2.900 schapen overleefden de extreme hitte tijdens de overtocht niet. Er bevond zich ook geen dierenarts aan boord.

Littleproud toonde zich geschokt over de toestanden aan boord van het schip. Zijn ministerie kreeg een vier minuten durende video van de dierenbeschermingsorganisatie Animals Australia toegespeeld, die de ondraaglijke dood van de dieren zou documenteren. Daarom heeft hij bijkomende informatie van de rederij geëist. Vele Australische boeren zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van de scheepstransporten van schapen. Maar een dergelijk hoog aantal gecrepeerde dieren is onaanvaardbaar, klinkt het.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frans vereken

    In ..... naam. Het wordt hoog tijd om slachtdieren dergelijk extra leed te ontzien.

  • Mike Stevens

    een hoog aantal gecrepeerde dieren is onaanvaardbaar???? ELK creperend dier is er 1 teveel. Onverdoofd slachten, barbaarse slachthuizen, stierengevechten, dagenlange transporten van vee, asielen, dierenmishandeling....De domme mensheid heeft het, anno 2018, nog steeds niet door...

Video