Attractie in Efteling stilgelegd nadat jongen van brug op bootje springt

De jongen op het bootje in de Gondoletta
Looopings De jongen op het bootje in de Gondoletta
Een minderjarige Efteling-bezoeker heeft zich vanmiddag flink misdragen in en rondom de bekende bootjesattractie Gondoletta. De jongen sprong vanaf een brug op het dak van één van de varende bootjes en bleef daar vervolgens een tijd lang op zitten. Door beveiligers is de baldadige bezoeker naar de uitgang van het pretpark begeleid, bevestigt een woordvoerster tegenover de Nederlandse krant Brabants Dagblad.

 “We hebben hem goed duidelijk gemaakt dat dit niet de bedoeling is en dat zulke streken heel gevaarlijk kunnen zijn. Niet alleen voor hem, maar ook voor andere bezoekers.”

Volgens de woordvoerder was de jongen samen met zijn vriendjes al langer kattenkwaad aan het uithalen rondom de attractie. “Toen hij bovenop het bootje sprong zijn personeelsleden met een motorbootje naar hem toe gegaan. Zij hebben hem van het dak gehaald en uit de attractie gezet.”

Ouders

De attractie lag op dat moment even stil. Ooggetuigen meldden aan pretparksite Looopings dat de jongen even later uit het park werd gezet. Een woordvoerder van de Efteling bevestigt dat de bezoeker naar de uitgang is begeleid. “Het park was nog een half uurtje open, dus we hebben zijn uitje iets daarvoor beëindigd.”

De jongen werd bij de ingang opgehaald door zijn ouders, die ten tijde van het incident niet bij hem in de buurt waren. De Efteling laat weten dat de jongen verder geen straf krijgt en welkom blijft in het pretpark, zolang hij zich voortaan aan de regels wil houden. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria Briers

  De ouders leren hoe je kinderen opvoedt?

 • Kris Bouwens

  Respect. Iets dat bij velen in de opvoeding ontbreekt. Het is, mede door, de grote hoeveelheid vernielingen en achterlaten van rommel, dat pretparken meer inkomgeld moeten vragen.

 • Dominique Cox

  Het zijn nog kinderen, dus levenslang hun het pret afhalen zou ik niet doen. Maar goed dat de uitbaters een oogje in't zijl houden want er kunnen ook ongelukken gebeuren.

 • romy verhove

  Mooi van de uitbaters ze het bij een blaam laten ,menselijkheid bestaat nog in tijden van klachten indienen!

 • michel De Blay

  Laat hem die bootjes (allemaal) eens een grondige wasbeurt geven, terwijl kan hij zich eens bezinnen over zijn daad.