Atheïst weggestuurd tijdens interview op Egyptische tv: "Verlaat de studio en ga meteen naar de psychiater"

Mohammad Hashem was uitgenodigd in het programma om te praten over atheïsme, maar werd al snel onderbroken en weggestuurd.
rv Mohammad Hashem was uitgenodigd in het programma om te praten over atheïsme, maar werd al snel onderbroken en weggestuurd.
Een atheïst is in Egypte weggestuurd tijdens een live tv-interview omdat zijn ideeën volgens interviewer Mahmoud Abd Al-Halim “ongepast en vernietigend” waren. Al-Halim gaf Mohammad Hashem de raad mee om “de studio te verlaten en meteen naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan”. 

Het tv-fragment dateert van 11 februari, maar doet pas de ronde in de rest van de wereld sinds het Middle East Media Research Institute het fragment naar het Engels vertaalde begin deze maand.

Hashem kreeg tijdens het interview amper de tijd om zijn standpunt uit te leggen, nochtans was hij net om die reden uitgenodigd in de show van de Egyptische zender Alhadath Alyoum

Big Bang

Toen Hashem uitlegde dat er "geen wetenschappelijk bewijs is voor het bestaan van god" en dat hij "religie niet nodig heeft om op een productieve manier deel uit te maken van de samenleving", werd de interviewer kwaad. 

De jongeman haalde ook de Big Bang aan als een mogelijkheid voor het ontstaan van de mens, maar werd al snel onderbroken door Al-Halim, die hem afdeed als “verward en onbetrouwbaar”. Volgens Al-Halim sprak Hashem ook met te moeilijke woorden tijdens zijn uitleg. De tweede gast en de interviewer vertelden de jongeman dat hij psychiatrische hulp nodig had. 

Godslastering is nog steeds illegaal in Egypte. Mensen kunnen gearresteerd worden als ze de islam beledigen of zwartmaken. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  Ik vind net dat religieuzen psychiatrische hulp nodig hebben. Dit filmpje toont duidelijk aan wat religies doen met een samenleving als ze machtig genoeg zijn. Het was in vroegere tijden in het katholieke Europa ook zo. Laat de Islam toe hier meer macht te vergaren en we keren terug in de tijd.

 • Rania Desaegher

  Dat staat ons hier ook te wachten. Dank zij de naïviteit van een groot aantal politici ,waaronder nu ook al die van de cd&v . Of zijn ze niet naïef en is het hen enkel om de stemmetjes te doen, dat zou nog erger zijn.

 • bryan de ceuster

  Lol, precies een scetch uit "In de gloria".

 • Alexander Kerckhofs

  En toch heeft hem 100% gelijk.

 • an kobe

  Geen betere manier om te bewijzen dat je geen argumenten hebt om de discussie te winnen, dan de tegenpartij weg te sturen. :-)