Assad: "400 miljard dollar nodig voor heropbouw Syrische economie"

anp

"Er zal 400 miljard dollar nodig zijn om in Syrië de economie her op te bouwen." Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad in Damascus gezegd tegenover een delegatie van de Russische Doema, aldus delegatieleider Dmitri Sablin.

Die 400 miljard dollar is vooral nodig voor de heropbouw van de infrastructuur, zei Assad. Het herstel zal ook tien tot vijftien jaar duren. In Syrië woedt al meer dan zeven jaar een burgeroorlog. 

Israëlische premier Netanyahu verwelkomt westerse aanval

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Amerikaans-Frans-Britse luchtaanvallen op Syrië verwelkomd. "Israël steunt volkomen de beslissing van de Amerikaanse president Trump om op te treden tegen de inzet van chemische wapens in Syrië", zei Netanyahu tijdens een kabinetszitting in Jeruzalem.

Tijdens een telefoontje met de Britse premier Theresa May heeft hij gezegd dat "nultoleratie voor de inzet van massavernietigingswapens de belangrijkste internationale boodschap van de aanval" is. "Dit beleid moet zich ook vertalen in het verhinderen dat terreurstaten en - groepen nucleaire slagkracht verkrijgen", zei de Israëlische regeringsleider ook.

Hij bevestigde dat Iran het meest destabiliserend element in het Midden-Oosten is. De Syrische president Bashar al-Assad moet inzien dat "hij Syrië en de hele regio in gevaar brengt als hij Iran en zijn handlangers toestaat een militaire aanwezigheid in Syrië te verkrijgen". 
95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan debue

  Dat moeten ze maar gaan halen in de VS die hebben de boel in gang gestoken en zijn toch gewend om schulden te maken.

 • Tony Vandermaelen

  en van die 400 gaan er 300 aan de vingers blijven plakken van hem zelf, van allerlei hulporganisaties, van allerlei NGO's, van ...

 • Jan Lanclus

  en hoeveel heeft die 7-jarige oorlog al aan de ganse wereld gekost? Alles begonnen met Sarkozy die debewijzen van zijn corruptie met Lybië moest vernietigen.

 • Freddy Buyse

  poetin zal wel betalen

 • maud hallett

  Wanneer gaat iemand die Assad afzetten en opsluiten in de gevangenis?