Asielzoeker die Duitse Susanna (14) vermoordde nu ook verdacht van verkrachting 11-jarig meisje

.
EPA .
De Iraakse verdachte van de moord op het Duitse meisje Susanna wordt nu ook beschuldigd van verkrachting van een elfjarig meisje. Naar verluidt zou hij het meisje twee keer hebben verkracht, maakte het parket van Wiesbaden vandaag  bekend.

Ali Bashar zou zich in maart aan het meisje hebben vergrepen in een vluchtelingenopvang in Wiesbaden-Erbenheim. Bij de andere keer in mei zou een veertienjarige erbij zijn geweest die getuige was in de zaak Susanna. Die veertienjarige Afghaan zit nu vast.

De Iraakse asielzoeker Ali Bashar, die verdacht wordt van de moord op Susanna, wordt naar de gevangenis van Frankfurt gebracht.
EPA De Iraakse asielzoeker Ali Bashar, die verdacht wordt van de moord op Susanna, wordt naar de gevangenis van Frankfurt gebracht.

De Irakees Ali Bashar wordt ervan beschuldigd op 22 mei de veertienjarige Susanna uit Mainz in Wiesbaden-Erbenheim te hebben vermoord. Haar lichaam werd begin juni gevonden. Bashar vluchtte na de dood van Susanna naar zijn vaderland. Daar werd hij snel opgepakt en uitgeleverd.

De dood van Susanna leidde in Duitsland tot een golf van verontwaardiging. Zo hielden parlementariërs van de Alternative für Deutschland (AfD) onaangekondigd een moment stilte voor Susanna in de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer.

EPA
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.