Artsen naaien arm van jongen (13) terug aan lichaam nadat spelletje gruwelijk fout gelopen was

Thinkstock
Artsen zijn erin geslaagd om een arm aan een dertienjarig jongetje terug te naaien. Het lichaamsdeel was losgerukt toen de jongen aan de Hochstrasser See aan het spelen was, in de buurt van de Duitse stad Rosenheim.

"Hij zwierde met een om zijn arm gebonden touw boven het meer. Hij wou loslaten, maar het touw liet niet los. Door zijn eigen lichaamsgewicht werd zijn arm losgerukt", zegt Riccardo Giunta als hoofd van het handtraumacentrum van het Ziekenhuis van de Universiteit München.

"Op dit moment hebben we een zeer goede doorbloeding van de teruggezette arm. Reconstructieve microchirurgie heeft het herstel van bloedvaten en zenuwen mogelijk gemaakt", zei Giunta. De snelle ingreep was enkel mogelijk dankzij de vlotte samenwerking van verschillende diensten in het kinderziekenhuis.

Ook de jongen en zijn vrienden zouden na het dramatische ongeval met een bijna ongelofelijke tegenwoordigheid van geest gehandeld hebben. "Hij is nog zelf naar een kiosk gegaan. En zijn vrienden hebben de arm naar daar gebracht. Van daaruit werd de jongen met een reddingshelikopter naar het ziekenhuis gebracht", zeggen de artsen.

Riccardo Giunta.
RV Riccardo Giunta.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Steenssens

  Top chirurgie , en dan moet je nog geluk hebben dat die er is en dicht bij plaats ongeval .

 • DIRK VAN DESSEL

  Proficiat voorj de koelbloedige reactie der jongens en het vakmanschap der chirurgen i

 • Thierry Rom

  @Joke Weyts. Die kinderen moeten echt koelbloedig en moedig gehandeld hebben. Ik zie zelfs vele volwassenen dit niet eens doen. Rondlopen met een afgerukt lichaamsdeel van iemand anders.

 • Fritz Shmidt

  Wauw, dit klinkt zelfs verzonnen... Moest dit werkelijk gebeurd zijn dan petje af voor alle betrokken partijen!

 • Hans Torbeyns

  Een prachtig staaltje vakmanschap, hopelijk pakt het ook aan