Artisanale Belgische speculooskoekjes halen Oprahs lijst met ‘favorieten van dit jaar’

Oprah nam de biologische, artisanale Sinterklaas-speculooskoekjes van de Belgische expat Eva Ballegeer op in haar geschenkengids van haar ‘favoriete dingen’ van dit jaar.
Little Belgians/rv Oprah nam de biologische, artisanale Sinterklaas-speculooskoekjes van de Belgische expat Eva Ballegeer op in haar geschenkengids van haar ‘favoriete dingen’ van dit jaar.
‘Little Belgians’, de speculooskoekjes van de Belgische expat Evy Ballegeer zijn door de invloedrijke Amerikaanse televisielegende Oprah Winfrey opgenomen in haar geschenkgids met ‘favorieten van dit jaar’. Dat meldt De Tijd.

Oprahs geschenkenselectie heeft dit jaar een Belgisch tintje: de biologische, artisanale Sinterklaas-speculooskoekjes van de Belgische expat Eva Ballegeer werden door de tv-ster opgenomen in de gids, die miljoenen Amerikanen ter inspiratie gebruiken om cadeaus te kopen voor Thanksgiving en Kerstmis.

lees verder onder de foto:

De speculoos van Ballegeer.
Little Belgians/rv De speculoos van Ballegeer.

Gedroomde timing

“Gisteren (na de bekendmaking, red.) merkten we toch al een aardige overrompeling. We zullen zien wat dit de komende weken nog geeft”, zegt Ballegeer aan De Tijd. “Het magazine van Oprah waar de lijst in staat, verschijnt op 20 november, vlak voor Thanksgiving. Vanaf dan beginnen de Amerikanen hun cadeaus echt in te slaan. Aangezien wij een geschenkproduct verkopen, is dat voor ons een gedroomde timing.”

Toch is het niet de bedoeling dat de lekkernijen van Little Belgians, die nu alleen in delicatessenzaken te koop zijn, een massaproduct worden. “Ik maak biologische, artisanale speculoos. Het is niet de bedoeling om hier het nieuwe Lotus van te maken.”

Ballegeer, in een vorig leven nog journaliste, runt sinds enkele jaren haar eigen bakkerij, Little Belgians, in Beneficia, Californië.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vladimir De Leeuw

  Désiré, dat is onzin. Eigenlijk bestaat speculoos niet. Het is gewoon afkomstig van het Franse spéculoos, spéculose of spéculos. Een bepaalde fabrikant probeert ons die franstalige term door de strot te duwen met jouw uitleg van die kruiden. Welk gerecht veranderd er van naam omdat er wat meer of minder kruiden gebruikt worden? Behalve dat pepersteak zonder peper, of coq-au-vin zonder wijn?

 • michel van dam

  Zo zie je maar, de Belgen kunnen nog veel meer, dan alleen maar staken!

 • dirk belis

  Proficiat!

 • Phil Haeghen

  Nog nooit gehoord van Beneficia in California. Het moet Benicia zijn en dat ligt ongeveer een 40 miles Noord -Oost van San Francisco.

 • André Van der Poorten

  In mijn jeugd werkte ik na school bij een gewone bakker en daar was alles artisanaal , alleen was dat woord nog niet uitgevonden !