Ga naar de mobiele website
^ Top

Arno schrijft open brief aan Donald Trump: "We zijn hier met ons gat in de boter gevallen"

Photo News
Een 'hellhole': dat vindt Donald Trump van onze hoofdstad. Arno, die sinds jaar en dag in Brussel woont, zet de presidentskandidaat - "een gevaarlijk ventje" - in een brief op zijn plaats. "Eerlijk gezegd denk ik niet dat ge al vaak in Brussel geweest zijt. De stad is misschien wel lelijk, ja. Maar we zijn hier godverdomme met ons gat in de boter ­gevallen, vent."

"In gelijk welke grote Amerikaanse stad worden dagelijks meer mensen vermoord dan hier. Allemaal dankzij de wet op vrij wapenbezit die door de republikeinen trouwens wordt gesteund. Als het gat van de hel ergens ligt, moet het daar zijn. Al die berichtgeving over Brussel en Molenbeek in de buitenlandse media wordt serieus opgefokt. Een paar weken geleden stond er nog een Nederlandse televisiejournalist in mijn straat een verslag te maken. Die zei dat alle winkels hier om zes uur dicht gaan omwille van de veiligheid. Dat is bullshit. Op den duur ontstaat de indruk dat we hier in een warzone leven. Dat is nefast voor de cafés en de restaurants hier."

"Vlak na de aanslagen in Parijs is de omzet in Brussel met vijfentachtig procent naar beneden gegaan. Ik wilde een tournée générale geven op café, maar er was niemand. Bizar. Als er in Brussel iets fout loopt is dat de schuld van de politiek. Van mensen met grote snorren en raar haar."

"Momenteel doe ik veel interviews in het buitenland en iedereen vraagt me hoe het zit in Molenbeek. Molenbeek is bekender geworden dan België. En dan kijken ze raar als ik zeg dat ook daar gewoon warm water uit de kraan loopt. Met het crapuul dat in Molenbeek rondloopt, moet niemand compassie hebben. Maar vijfennegentig procent van de mensen daar zijn vriendelijk en proper op hun eigen. Ge hebt daar nog altijd heel toffe quartiers. En nog één ding: ge weet toch dat Jezus Christus een Brusselaar was, hé. James Ensor heeft daar ooit een schoon schilderij over gemaakt: de blijde intrede van Christus in Brussel. 't Hangt in Los Angeles in een museum. Ge moet daar maar eens gaan naar kijken."

Salut en de kost,

Arno

KLIK HIER EN LEES DE VOLLEDIGE BRIEF VAN ARNO IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)

AFP
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug