Armstrong krijgt boete voor roekeloos rijgedrag

Lance Armstrong met zijn vriendin Anna Hansen
GETTY Lance Armstrong met zijn vriendin Anna Hansen
Lance Armstrong moet een boete van 238,50 dollar plus gerechtskosten betalen voor een aanrijding waar hij zijn vriendin in eerste instantie voor liet opdraaien. De twee probeerden te vermijden dat het ongeluk landelijk nieuws zou worden.

Zijn vriendin Anna Hansen vertelde de politie dat zij op het moment van de aanrijding op de parkeerplaats in Aspen achter het stuur zat, omdat Armstrong iets te veel had gedronken. Maar getuigen hadden gezien dat de 43-jarige voormalige wielerkampioen achter het stuur had gezeten.

Hansen zei dat het een gezamenlijke beslissing was geweest om haar voor het ongeluk te laten opdraaien. "Zoals je wellicht weet, staat onze familie dagelijks in elke krant wereldwijd. Dat wilden we graag vermijden."

Lance Armstrong heeft inmiddels schuld bekend aan roekeloos rijgedrag. Door het betalen van de boete hoeft de ex-wielrenner nu niet voor te komen, zo schrijft The Guardian.

Deze week bepaalde een rechter in Dallas ook al dat Armstrong een miljoenenbonus die hij kreeg voor zijn Tourzeges moet teruggeven aan SCA Promotions. Het gaat om een bedrag van 10 miljoen dollar (8,8 miljoen euro).