Armeense tieners mogen in Nederland blijven: "Moeder dreigde met zelfmoord, staatssecretaris dook onder"

EPA
De moeder van de Armeense tieners Howick en Lili heeft met zelfmoord gedreigd nadat een rechter in Nederland vrijdagavond had bepaald dat de uitzetting van de kinderen door mocht worden gezet. Dat meldt althans RTL Nieuws op basis van niet nader genoemde bronnen. Zaterdagmiddag werd bekend dat de kinderen toch in Nederland mogen blijven.

Vanwege "actuele ontwikkelingen in de zaak" liet het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid zaterdagmiddag weten dat de kinderen op de valreep toch niet zouden worden uitgezet. Dat nieuws kwam naar buiten enkele uren nadat het vliegtuig met de kinderen had moeten vertrekken richting Armenië.

De Nederlandse staatssecretaris Mark Harbers is zo ernstig bedreigd in de zaak van Lili en Howick, dat hij afgelopen week heeft moeten onderduiken. Dat meldt de krant De Telegraaf op basis van Haagse bronnen.

Afgelopen week, toen Harbers nog aangaf de geplande uitzetting voort te zetten, werden de bedreigingen kennelijk zo serieus dat zijn beveiligers besloten dat het beter was de staatssecretaris en zijn partner elders onder te brengen. Over de aard van de bedreigingen worden geen mededelingen gedaan, noch uit welke hoek ze afkomstig zijn. Met klem wordt weersproken dat de bedreigingen zijn besluit hebben beïnvloed om ter elfder ure de uitzetting naar Armenië toch niet door te zetten. 
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Van Crombruggen

  Die moeder wil haar kinderen niet terug en dreigt met zelfmoord. Nog eens oppakken voor kinderverwaarlozing en psychologische mishandeling. En wie betaalt het leven van die kinderen daar in NL zonder ouders?

 • JAN krommentak

  Dus dat is de mannier om iets gerechtelijk af te dwingen krijgen met zelfmoord zou men bij ons ook zo inschikkelijk zijn ?

 • zoe Namen

  Sommige hebben hun mening al klaar .....maar kinderen die hier geboren zijn en zich totaal geïntegreerd hebben zet je niet meer uit, ondanks de dreigementen! Wat een negativiteit in de reacties hieronder! Wat als t jullie kinderen zijn die onrecht worden aangedaan??? Jammer

 • dominique castelein

  we worden gechanteerd door dat vreemd gespuis,oppakken en terugsturen,geen medelijden,ze kennen de wet,in Armenie zou men daar minder tijd mee verliezen

 • louis van hoeylandt

  stel dat ze toch buiten moeten ,en de moeder werkelijk zelfmoord zou plegen , dan zouden al hieronder ook reactie's hebben van hoe onmenselijk we wel zijn met die kinderen , dus juist het omgekeerde , en dat is de wereld waar we in leven , tweezakkerij ,waarom zouden de mensen van gerecht of welk instantie anders zijn dan de tweezakken in de rest van het land