Arizona in shock: "Vorig jaar vrijgelaten man pleegde minstens negen moorden in drie weken"

Cleophus Cooksey.
AP Cleophus Cooksey.
Een man uit de Amerikaanse staat Arizona wordt verdacht van negen moorden in drie weken tijd. Hij werd in eerste instantie opgepakt nadat hij zijn moeder en stiefvader zou hebben neergeschoten.

Na forensisch onderzoek bleek dat zijn wapen was gebruikt om zeven andere moorden te plegen. Cleophus Cooksey Jr (35) zit nu vast, terwijl de politie uitzoekt of hij wellicht nóg meer slachtoffers heeft gemaakt.

(lees verder onder de tweet)

Motief nog niet bekend

Volgens de autoriteiten is er nog niets bekend over een motief, of over persoonlijke relaties tussen Cooksey en de slachtoffers. De politie heeft bekendgemaakt welke mensen zijn doodgeschoten met het wapen van Cooksey en hoopt een verband te zullen vinden. Onder de doden zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Eén van de slachtoffers, een vrouw van in de 40, was seksueel misbruikt voordat ze werd doodgeschoten.

Cooksey kwam vorig jaar vrij na zestien jaar in de gevangenis te hebben gezeten. Hij was veroordeeld voor dood door schuld en een gewapende overval.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick Jonkers

  Deze week op VTM "de kroongetuigen" een kleinzoon vermoord op gruwelijke wijze zijn grootouders en tante (kop ingeslagen en keel overgesneden) krijgt 30 jaar cel , heeft 10 jaar gezeten en loopt nu VANDAAG vrij rond, weliswaar onder voorwaarden. Dit was NIET in de VS maar hier in Vlaanderen....Dit zou toch niet mogen, onbegrijpelijk dat zo'n psychopaat vrij rond loopt...

 • Fred Demey

  daar kunnen ze hier iets van leren, hier laten ze ze vrij na nog geen derde van de al veel te weinige straf om dan gewoon opnieuw te beginnen. heel het rechtssysteem heeft bloed aan hun handen, dat ze nog goed kunnen slapen zegt genoeg over hun verantwoordelijks gevoel..

 • Filip De Bakker

  Dommerik: nu zal hij nooit nog vrijkomen! Heel zijn toekomst weg

 • Sobek Wessels

  Zulke gevaarlijke Criminelen die iemand gedood hebben en veel geweld gebruikt hebben mag je NOOIT meer vrij laten !! En zeker niet als ze iemand gedood hebben . Wanneer gaan ze het nu eens leren zulke gekken te laten zitten in de cel voor de rest van hun leven ? Hem een kans geven heeft 9 levens gekost ? Was het dat waard dan ?

 • rudolf jacobs

  tot inkeering komen zo een mannen of vrouwen niet,gevaar voor de burger dus een dolle hond maken ze ook af